DET NORSKE MÅLTID KÅRET ÅRETS MATLAG OG ÅRETS PRODUKTER

– Den siste kremdotten avgjorde, sa Bent Stiansen da han utropte matlaget Vestpå til vinnere av finalen i Det Norske Måltid. – Det var utrolig jevnt mellom lagene.

Fem søndager på rad har TV2 og Arne Hjeltnes og Heine Totland tatt seerne med på kryss og tvers i landet, på jakt etter gode råvarer og menneskene bak. I hver episode har vi møtt kokker,
produsenter og andre fagfolk som er lidenskapelig opptatt av maten som produseres i det langstrakte og frodige landet vårt. Tre matentusiaster har blitt tatt ut til matlaget i sin region. I Stavanger søndag kveld møttes matlagene til en intens tv-sendt finale. Juryens Bent Stiansen forsikrer at nivået var høyt. Til slutt var det desserten som avgjorde kampen.

Matlaget Vestpå består av Morten Sjøvik, kjøkkensjef på Preikestolen Fjellstue i Ryfylke, Bodil Fjellestad fra Gloppen Hotell og Fjordameny i Gloppen og Simon Nesse Økland fra Bømlo, som er lakseprodusent.
– Vi hadde bestemt oss for porsjonskake, fordi det ser finere ut til dommerne, sier lagleder
Morten Sjøvik. – Det var Bodil som hadde ansvaret for bløtkaken, forteller han. Bløtkake var obligatorisk dessert og Bodil hadde sørget for å ta med seg bringebær fra Gloppen. Idéen i konkurransen var å utnytte råvarer fra egen region for å skape det beste norske måltidet. Vestpå-laget hadde Salmalaks og gris fra Prima Jæren som sine hovedråvarer.

Vinnerne i Det Norske Måltid

Årets Kjøttprodukt 2011: Hjort flatbiff fra DalPro Gårdsmat

Årets Fisk-og skalldyrprodukt 2011: Kamskjell fra Seashell, Frøya

Årets Ost 2011: Rød Kjerringøy fra Kjerringøy Gård, Kjerringøy

Årets Frukt-og grøntprodukt 2011: Gulløye fra Nord-Norge, Tromspotet, Silsand på Senja
Årets Frukt- og bærdrikk 2011: Eplemost fra Aromaepler fra Bagstevold Gård, Øvre  Eiker
Årets Nyskapning 2011: Knudeosten fra Aurenes Gårdsysteri, Time på Jæren

Årets Øl 2011: Borg Bokkøl fra Borg Bryggerier

Årets Matgleder 2011: Trine Sandberg

Det Norske Måltids Hederspris: Ingrid Espelid Hovig

Det er Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Stiftelsen Norsk Matkultur som står
bak prosjektet Det Norske Måltid. Målet er å synliggjøre lokale og regionale råvarer, skape stolthet og formidle matglede og kunnskap om norsk mat til hele Norges befolkning.

FOTO:

Vinnerne, Matlaget Vestpå: Simon Nesse Økland, Morten Sjøvik og Bodil Fjellestad. (Foto: Tom Haga/Det Norske Måltid)

 

About hkp