EL BULLI SELGER VINKJELLEREN

NETT El-Bullistar-Chef-Ferran-Adria-4Vinkjelleren til elBulli skal nå selges på auksjon hos Sotheby’s. Det blir to auksjoner, i Hong Kong 3. april og i New York 26. april. Inntektene skal gå til elBulli Foundation.

I juli ifjor stengte den verdenskjente katalanske restauranten etter over 50 års drift. Det var i den siste perioden, hele 27 år, under ledelse av Ferran Adrià (bildet) at restauranten nådde de store høyder og gjentatte ganger ble kåret til verdens beste, med bl.a. 3 Michelinstjerner. De ble kjent for å ha forandret gastronomisk historie ved å bearbeide ingredienser til nye former og kombinasjoner.

– elBulli har en eksepsjonell og unik samling viner. På grunn av at vi legger om fra restaurant til stiftelse, har vi bestemt at denne spesielle samlingen skal brukes til å legge det økonomiske grunnlaget for elBulli Foundation, sier Ferran Adrià.

elBulli Foundation skal være et senter for eksperimenter, innovasjon og kreativitet innen gastronomien, resultatene skal deles med andre matinteresserte gjennom det nye nettstedet Bullpedia.

I de to auksjonene skal 8807 flasker vin selges, anslått verdi er mellom NOK 6,4 og 9,3 millioner. Det skal bl.a. selges over 2000 flasker spansk vin, derav nærmere 100 flasker Vega Sicilia “Unico“. 415 flasker Château de Beaucastel fra Rhone. Fra Bordeaux selges forskjellige flasker og magnumer av Château Latour 2005, samt fem årganger Château Yquem. Over 1400 flasker rød burgunder, derav fem årganger Romanée Conti, og over 1000 flasker hvit burgunder.

 

About hkp