NORGE SUVEREN I NORDISK KOKKEMESTERSKAP

To norske kokker gikk til topps da Foodexpo skulle finne Nordens beste kokk – Nordic Chef of the Year 2012.

Med et seiersbrøl og knyttede never hoppet Christian A. Pettersen i været, da dommerne ved Nordic Chef of the Year utropte ham som Nordens beste kokk 2012.

Adam Bjerk hadde tidligere vunnet konkurransen for kokker under 23 år og ble nummer to i ”de voksnes” konkurranse – like bak sin landsmann og foran den danske deltager, Årets Kok 2011 Mette Gassner.

– Jeg er fantastisk stolt og svært overrasket. Det betyr mye og det gir motivasjon til mitt neste store mål: Bocuse d’Or i 2017. Det går jeg igang med å trene til fra neste år, sa Christian A. Pettersen, som blant annet disket opp med fritert piggvarfett og stekte jordskokker med mandler.

Uffe Nielsen, præsident i Nordic Chef-konkurransen, roste Norges nivå:

– De er veldig sterke med noen fantastisk dyktige, unge kokker, som har optimale treningsbetingelser. De har et annet setup, der kokker på landslaget kjøpes fri til trening – det er vilkår som gir resultater, sa Uffe Nielsen.

Nordic Chef of the Year fandt sted på nordens største matvaremesse, Foodexpo 2012 i MCH Messecenter Herning, som denne gang ble besøkt av 21.783 bransjefolk.

Billedtekst: Så glad var han, 22-årige Christian A. Pettersen fra Norge, da han vant Nordic Chef of the Year 2012 ved Foodexpo i Herning.

Foto: Tony Brøchner / MCH.

 

About hkp