ØRJAN JOHANNESSEN VANT BOCUSE D’OR EUROPE

Ørjan Johannessen fra Bekkjarvik Gjestgiveri gikk til topps i Bocuse d’Or Europe.

I to dager konkurrerte 25 av de mest talentfulle kokkene fra hele Europa i fem og en halv time hver, i den tredje utgaven av Bocuse d’Or Europe, som ble arrangert i forbindelse med messen Horeca Life i Brussel. Alle deltagerne skulle lage to retter; en kjøttrett og en fiskerett. De tolv beste går nå videre til den verdensomfattende Bocuse d’Or i Lyon 29. og 30. januar 2013.

Dommerne mente Ørjan Johannessen var en klar vinner, også de andre nordiske deltagerne gjorde det meget bra:

Her er vinnerne:

1. Ørjan Johannessen, Bekkjarvik Gjestgiveri, Norge. Ble tildelt Bocuse d’Or Europe

2012 (gull) og €12,000.

2.  Adam Dahlberg, Stefan Eriksson Matstudio, Sverige. Ble tildelt Bocuse d’Argent

Europe 2012 (sølv) og €9,000.

3. Jeppe Foldager, Søllerød Kro, Danmark. Ble tildelt Bocuse de Bronze Europe

2012 (bronse) og €6,000.

Spesialpris for fiskeretten: Sigurdur Haraldasson, Island.

Spesialpris for kjøttretten: Adam Bennett, Storbritannia.

Prisen for beste commis chef gikk til Julie Lhumeau, Frankrike.

De 12 landene som nå er kvalifisert til å konkurrere i den store finalen, Bocuse d’Or, neste år er: Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Island, Storbritannia, Sveits, Belgia, Ungarn, Finland, Estland og Nederland.

Neste Bocuse d’Or Europe vil bli arrangert i Stockholm i april 2014.

Foto: Bocuse d’Or Europe

 

About hkp