ØRJAN JOHANNESSEN – “ÅRETS KOKK”

“Årets kokk 2011” heter Ørjan Johannessen (25). Den skarpe konkurransen mellom noen av Norges beste kokker foregikk på Smak-messen på Lillestrøm fredag. Som Årets kokk blir han belønnet med en plass i Bocuse d’Or Europe i Brussel neste år. Et godt resultat der vil ta ham videre til Bocuse d’Or i Lyon i 2013.
“Årets kokk 2011” kommer fra Austevoll i Hordaland, der han er oppvokst på Bekkjarvik gjestgiveri. Etter læretid på Hotel Neptun i Bergen, har Ørjan Johannessen vært kokk og kjøkkensjef på Mathuset Solvold i Sandefjord i fem år, før han ifjor flyttet til Stavanger og Gastronomisk Institutt. Samtidig tar han sine tak på familiebedriften. Ørjan Johannessen var selv commis for Geir Skeie i Bocuse d’Or Europe  2008. I årets finale konkurrerte han sammen med commis Adam Schive Bjerck.

Even Ramsvik fra Ylajali i Oslo måtte også denne gangen se seg slått på målstreken i “Årets kokk” og fikk annenplassen, som i 2009. Tredjeplassen gikk til Roger Malmin, kjøkkensjef på Charles & De i Sandnes.

Bilde: Vinner Årets kokk 2011
Årets kokk Ørjan Johannessen med trofé og gullmedalje fra Bocuse d’Or Norge.

Foto: Paul Paiewonsky

About hkp