13,7 % RevPAR-VEKST FOR HOTELLENE VED GARDERMOEN I SEPTEMBER

Tallene fra Benchmarking Alliance viser at hotellene ved landets hovedflyplass har fin utvikling i september, blant annet som følge av redusert kapasitet.

HRR – Peter Wiederstrøm, Wiederstrøm Hotel Consulting

Rombelegget gikk opp fra 77 % i september i fjor, til 82,7 % i september i år. Prisene steg med 6 %. Med 4,7 % færre tilgjengelige rom, økte RevPAR med nær 14 %.

– For vår del opplevde vi tidlig etterspørsel av både overnattings- og møterom. Samtidig hang sommersesongen med bussgrupper litt igjen. Dette dannet et godt grunnbelegg som var med på å gi fleksibilitet på prisene, uttaler Stian Opsalhagen som er salg- og markedssjef på Gardermoen Airport Hotel. Han melder i tillegg om en økning av konferanser som gikk over flere dager.

– Det man spesielt kunne merke seg for september måned var at Gardermoen som destinasjon hadde flere større arrangementer, som var med på å gi overnattingsgjester til de andre hotellene.

Gardermoen Airport Hotel åpnet en helt ny konferanseavdeling i september, med nye møterom og overnattingsrom.

– Vi ser allerede en generell økning hos oss ved å tilby gjester nye og flotte lokaler. Vi ser frem til et svært spennende 2018, avslutter Stian Opsalhagen.

About hkp