15% PASSASJERVEKST FOR LUFTHANSA I NORGE

Lufthansa transporterte over 850.000 passasjerer mellom Norge og Tyskland v.v. i 2011, det er en økning på over 15% fra året før og gjør Norge til selskapets raskest voksende marked i Nord-Europa.

Lufthansa har ruter til fire norske byer; Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. En meget stor andel av de norske passasjerene benytter tyske lufthavner som transittpunkter til oversjøiske destinasjoner. Fra Frankfurt er Houston, Singapore og Shanghai de viktigste destinasjonene for norske transittpassasjerer. Rio de Janeiro er også en stor destinasjon for passasjerer fra Norge.

– Norge er et meget interessant marked for Lufthansa, ikke minst på grunn av den store andelen forretningsklassepassasjerer og interkontinentale passasjerer, sier Harro Julius Petersen, adm.dir. for Lufthansa Norden og Baltikum.

3.juni åpner Berlins nye lufthavn, Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt, dit blir det rute bl.a. fra Bergen. – Med åpningen av den nye forbindelsen til og fra Berlin, venter vi en ytterligere økning i antall passasjerer, sier Terje Grue, Lufthansas adm.dir. i Norge.

Ifjor transporterte Lufthansa 65,5 millioner passasjerer på verdensbasis, en økning på 11,1% fra året før.

 

About hkp