3,6 MILLIONER FLERE REISTE MED NORWEGIAN

Norwegian satte ny passasjerrekord i 2016 med nærmere 30 millioner passasjerer og en kabinfaktor på 88 prosent. Lansering av 34 nye ruter og stor økning i langdistansetrafikken, bidro betydelig til veksten. Fjoråret var preget av god passasjerutvikling, mange fabrikknye fly inn i flåten og høy kabinfaktor. Totalt reiste 29,3 millioner passasjerer med selskapet, 3,6 millioner flere enn året før. Selskapet fikk levert 21 fabrikknye fly og lanserte 34 nye ruter, hovedsakelig i markeder som USA, Spania og Storbritannia. På årsbasis var kabinfaktoren 88 prosent, opp fra 86 prosent i 2015.

Også i 2016 fikk Norwegian en rekke internasjonale priser og utmerkelser stemt frem av kundene, blant annet to SkyTrax Awards: Verdens beste lavpris langdistanseselskap for annet år på rad og Europas beste lavprisselskap for fjerde året på rad.

– Trafikktallene viser at vår globale strategi er i ferd med å sette seg og at vår konkurransekraft styrkes. Det er gledelig at stadig flere velger å fly med oss, eksempelvis har flyene mellom Paris og flere byer i USA stort sett har vært helt fulle. Kort- og langdistanserutene utfyller hverandre på en god måte. Omlag 30 prosent av våre reisende på langdistanse benytter også det europeiske nettet på samme reise, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

– I desember har reiselysten vært stor både i Skandinavia, Europa og USA. Også våre karibiske ruter er blitt godt mottatt, ikke minst blant amerikanske reisende som flyr fra Boston, New York og Baltimore/Washington til de fransk-karibiske øyene Martinique og Guadeloupe, sier Kjos.

About hkp