42 MARRIOTT-HOTELLER TIL SALGS

42 Marriott-drevne hoteller i Storbritannia er overtatt av Royal Bank of Scotland (RBS), Ernst & Young er oppnevnt som bobestyrere. Hotellets eiere er Professional Venture Corporation, med forretningsadresse British Virgin Islands.

De 42 hotellene har tilsammen 8000 rom og omfatter bl.a. London Marriott County Hall (bildet) med 200 rom og flott beliggenhet ved Themsen, skrått over for Parlamentet. Alle hotellene skal drives videre av Marriott og bobehandlingen får inntil videre ingen konsekvenser for hotellenes ansatte, kunder eller leverandører.

Bobestyrere ble oppnevnt etter at RBS ikke greide å refinansiere lånet, som er et av bankens største eiendomslån. Hotellene ble kjøpt fra RBS av Professional Venture Corporation i 2007 for £ 1,1 milliarder og RBS eier rundt £ 700 millioner av lånene som lå til grunn for transaksjonen. RBS kjøpte hotellene i 2006 for £ 951 millioner fra Condor, et joint venture-selskap som besto av Whitbread og Marriott International. RBS solgte fire hoteller i 2007 for i alt £ 50 millioner.

Ernst & Young utnevner nå et team for å drive eiendommene og forberede salg.

About hkp