5 NORSKE SKIDESTINASJONER SAMARBEIDER PÅ LONDON-MESSE

Hvite vidder, familievennlige bakker og stabilt vinterklima skal trekke britiske skientusiaster til Norge. Nå satser landets fem største skidestinasjoner i felleskap for å markere seg internasjonalt. Geilo står bak initiativet, som samler destinasjonene Voss, Hemsedal, Beitostølen og Norefjell i en felles markedsføring på verdens største ski- og vintermesse i London.
Sammen satser de fem destinasjonene på å gjenerobre markedet blant europeiske skientusiaster. Under «The Ski and Snowboard Show» i London 31. oktober til 4. november, stiller de norske aktørene side om side for å sjarmere britene til Norge.
– Vi er stolte over å presentere Norge og våre fem destinasjoner på det som vil bli den største standen på skimessen. Dette er et resultat av en fellesdugnad, i god norsk ånd, sier markedssjef Møyfrid Østby Larsen, Visit Geilo.
De norske skidestinasjonene opplever sterk konkurranse, både fra hverandre og fra andre destinasjoner verden over. Lave flypriser og sterk krone har blitt brukt som forklaring. Nå har de fem destinasjonene imidlertid gått sammen i en felles offensiv for å markedsføre de norske skidestinasjonene.
– I løpet av de siste årene har endring og nysatsing presset seg frem. Tidligere i år tok vi derfor kontakt med Trevor de Villiers og ansatte ham som ansvarlig for salg og markedsføring mot det utenlandske markedet. Jeg har stor tro på arbeidet hans og vi opplever allerede at bestillingene fra Storbritannia tikker inn, sier Østby Larsen.
De Villiers var innkjøpsdirektør for Neilson/Thomas Cook PLC i nesten 15 år, og fikk på plass avtalen som sørget for at britiske skiturister i nesten 14 år kunne lande på Fagernes flyplass og innta den norske fjellheimen.
– Mange år i bransjen har gitt meg god kunnskap og forståelse. Erfaringen og kontaktnettverket vil jeg bruke for synliggjøre norske skidestinasjoner internasjonalt. Potensialet er svært godt, smiler han.
Deltakelse på den internasjonale skimessen i London markerer på et vis offisiell relansering av Norges satsing på utlandet.
– Ved å være til stede på messen viser vi tydelig hvem vi er overfor nye samarbeidspartnere og ikke minst potensielle nysgjerrige skigjester. Vi er stolte over å ha SAS og NSB med oss på standen, de er våre viktigste samarbeidspartnere, sier Trevor de Villiers.

About hkp