60% AV NORSKE HOTELLER TROR PÅ OMSETNINGSVEKST

Samlet sett har norske hoteller positive forventninger til 2012 sammenlignet med året før. Forventningene er imidlertid ikke så positive som de var for et år siden.

Ca. 60% av svarene ligger i forventningsintervallet fra – 5% til +5% omsetningsutvikling, mens ca. 20% tror på enda sterkere vekst enn 5% og ca. 20 % på tilbakegang mer enn 5%. Ialt tror ca. 60% av hotellene på omsetningsvekst.

Bryter man tallene ned på segmenter tror hotellene på vekst for yrkesreiser, møter og individuelle ferie/ fritidsreiser, men på tilbakegang for grupper. Gruppebestillinger har somregel lang beslutnings-horisont og de fleste turoperatører vil ha gjort sine bestillinger nå. Det er derfor grunn til å tro at gruppe-trafikken til sommeren vil være svakere enn i 2011.

Byhotellene er mer pessimistiske enn distriktshotellene når det gjelder gruppetrafikk, men mer optimistiske for totalutviklingen.

Dette fremgår av en undersøkelse blant hoteller i Norge i februar. Horwath HTL i Norge gjennomfører halvårlige forventnings-undersøkelser (Sentiment Studies) sammen med Horwath HTL selskaper i andre land.

Se flere resultater på www.horwath.no

Foto: Thon Hotel Kristiansund

About hkp