8 MICHELIN-STJERNER TIL NORGE

Ingen norske restauranter mistet sine stjerner da Guide Michelin Nordic Countries 2018  ble presentert i København mandag, men den relativt nyåpnede restauranten Galt fikk én stjerne. Dermed har Norge åtte stjerner, fordelt på seks restauranter i to byer. Guide Michelin Nordic Countries 2018 omfatter ialt 64 stjernerestauranter, derav 3 med tre stjerner, 7 med to stjerner og 54 med én stjerne.

Maaemo holder stand som en av verdens beste restauranter, med sine 3 stjerner. Statholdergaarden er veletablert i internasjonal toppklasse og RE-NAA, Sabi Omakase og Kontrast har fortsatt å levere solid kvalitet, som gjør at deres ene stjerne er udiskutabel. Overraskelsen iår var at Björn Svenssons Galt på Frogner fikk én stjerne. Guide Michelins inspektører kjenner Svensson godt fra før, og han har fått én stjerne for sine tidligere restauranter; Fauna og Oscarsgate. Det overraskende var at stjernen denne gangen kom veldig raskt, siden Galt først åpnet i september ifjor, men desto mer imponerende.

I tillegg ble restauranteik og Smalhans i Oslo tildelt Bib Gourmand, som indikerer at det er gode restauranter som serverer god mat til rimelige priser.

About hkp