ALT KLART FOR BERGEN MATFESTIVAL

NETT Bergen Matfestival skinke  4007058139463374215_nAlle med med sans for god stemning, mat og drikke, inviteres til tidenes Matfestival på Koengen/Bergenhus i dagene 2. – 4. september. Bergen Matfestival/Barnas Matfestival skal, sammen med Bergen Ølfestival, sørge for 3 hele dager med lokale og internasjonale kulinariske opplevelser for liten og stor.

Norges største lokalmatfestival – synlighet av regionens fremste råvarer  

Nærmere 100 utstillere som representerer landbruks- og sjømatnæringen

Representanter fra de europeiske UNESCO gastronomibyene

Bergen Matfestival er den viktigste årlige arena for presentasjon og salg av bærekraftig lokalmat fra jord og fjord til bord!

En viktig arena for å fremme innovasjon, kunnskap og entusiasme for vår matkultur

Sammen med utstillerne, gleder arrangøren seg til å tilby et bredt spekter av bærekraftig, kortreist mat. I tillegg vil festivalen, gjennom Bergens nye status som medlem i UNESCO’s nettverk for kreative byer, ”City of Gastronomy”, få et internasjonalt preg. Representanter fra andre europeiske UNESCO gastronomibyer vil presentere sine egne matkulturer.

NYHETER I 2016: * Styrket fokus på sjømat med sjømataktiviteter for alle aldre: Fiskeauksjon, Havets Skattkiste, gratis sildebord, kokkeshow m.m. * Nytt restaurantkonsept med noen av regionens beste restauranter i et eget restauranttelt: Bare Vestland – Bien – Bryggen Tracteursted – Cornelius – Restaurant 1877 – Pingvinen. * De europeiske UNESCO gastronomibyene kommer! Parma (Italia), Dénia (Spania), Burgos (Spania) og Østersund (Sverige) har meldt seg på og vil by på sin lokale matkultur * Bergen Matfestival ønsker å bidra til økt kompetanse og kunnskap om lokale råvarer blant barn og unge og vil gjennom ”Barnas Matfestival” ha spesiell fokus på  de yngste besøkende.

Matarena AS er ny arrangør av Bergen Matfestival og har overatt arrangementet fra Fylkesmannen i Hordaland, som har drevet festivalen i 17 år. Matarena er eid av aktører fra sjømat- og landbruksnæringen. Forretningsidéen er å være en kompetansearena og «koblingsboks» for lokalmat i Hordaland/Vestlandet – på tvers av blå og grønn sektor.

About hkp