ANKER STI HOLDING VIL KJØPE FIRST HOTEL AMBASSADEUR I DRAMMEN

Host Hoteleiendom Norge AS og Tribe Hotel Management Norge AS har inngått en intensjonsavtale om salg av eiendommen og driften ved First Hotel Ambassadeur i Drammen til Stiftelsen Anker studentboliger v/Anker STI Holding AS. Anker STI vil fortsette driften under navnet First Hotel Ambassadeur gjennom en franchiseavtale med First Hotels.

First Hotel Ambassadeur er byens største hotell, både med hensyn til romkapasitet og konferansekapasitet. En omfattende renovering er nylig avsluttet, som omfattet 144 rom med korridorer, samt renovering av konferansfasilitetene med det siste innen AV-utstyr.

Anker STI er en næringsdrivende stiftelse med aktivitet innenfor forretningsområdene studentboliger, næringseiendom, hostel‐ og hotelldrift. Stiftelsen eier og driver blant annet Anker Hotel i Oslo og ca 1.000 studentboliger.

– Vi har eid og drevet First Hotel Ambassadeur siden 1998. Når vi nå vurderer å selge hotellet er dette på bakgrunn av tre forhold; Vi får frigjort likviditet, vi får synliggjort at det er store merverdier i både eiendomsmassen og driften vår og hotellet vil fortsatt bli profesjonelt drevet under merkevaren First Hotels, uttaler styreleder Asmund Haare i First Hotels.

Adm. dir. i Anker STI Holding, Per Carlenius, uttaler: – For Anker STI representerer First Hotel Ambassadeur en spennende mulighet til å øke vårt engasjement innenfor hotell. Vi ser en vinn-vinn situasjon i transaksjonen og gleder oss til å få muligheten til å videreutvikle hotellet sammen med First Hotels. Med sine 237 rom er hotellet så stort at vi ser muligheter for å utvikle noen av rommene til studentboliger over tid, og bruke disse rommene som vandrehjemsrom om sommeren. På den måten kan vi skape et kombinasjonsbygg tilsvarende det vi har gjort med Anker Hotell på Ankertorget i Oslo.

Partene er enige om ikke å gå ut med kjøpesummen før gjennomføring av avtalen.

Heilo Eiendom AS er rådgiver i transaksjonen.

 

About hkp