BARE NATTEFROST BERGER SKIFØRET NÅ!

Statsallmenningene dekker store fjellområder i Syd-Norge. Fjelloppsynet er fjellstyrenes ansatte og driver oppsyn i disse områdene. Fjelloppsynet kan gi følgende tilbakemelding om forholdene i fjellet nå rett før påske:

Gausdal Vestfjell
Gausdal fjellstyre melder om lite sne og dårlig skiføre i Gausdal. Veiene innover statsallmenningen er fremdeles ikke åpnet og det er mye vann på myrer og andre flate partier.

Hardangervidda
På Finse meldes det om gode sneforhold. Med minusgrader om natten er det ventet at dette vil vedvare utover påsken. Også isforholdene i området er som normalt for påsken.

Beitostølen/Valdresflya
Fjelloppsyn Reidar Gran i Øyster Slidre melder om åpne bekker og dårlige skiforhold i området rundt Beitostølen, men lengre oppe på Valdresflya er det fine forhold og her vil det også bli kjørt løyper. Over 1100 meter er det også fint å bevege seg utenfor løypene, men man må være obs på at det kan være noen åpne bekker og noe vann på flatere partier.

Dovre og Rondane
Situasjonen på Dovre er ikke ulik den i Gausdal melder fjelloppsyn Trond Toldnes. Toldnes kan ikke huske å ha opplevd så lite sne noen gang: skiene må av og man må ta bena fatt, særlig i Grimsdalen og Dørålen er det mange partier uten sne. Akkurat nå ser det ikke lovende ut konstateres det, men det er meldt sne og det kan bli bra!
”Bare kuldegrader om natta kan berge skiføret nå” mener fjelloppsyn Erik Hagen i Ringebu fjellstyre. Det er lite sne og overvann på myrer og i bekkene i store deler av Rondane. Løypene er bløte, men blir i alle fall inntil videre kjørt opp.

Forollhogna
Fjelloppsyn Terje Borgos hos Ålen og Haltdalen fjellstyrer melder om at sneen tiner raskt i Forrolhogna, men at det i påsken fremdeles vil være skiføre i fjellet. Løyper kjøres opp som vanlig, men det kan være en del vann på myrer og andre flate partier.  

Nord- Trøndelag
Snåsa fjellstyre melder om en normalpåske hva sne og isforhold angår i Snåsa og Lierne. Det kjøres løyper i området som normalt. Isen er stort sett grei, men man må på denne tiden generelt være observant om man skal ferdes på innsjøer i høyfjellet.

Foto: Nils-Erik Bjørholt/Innovasjon Norge

 

About hkp