BERGENSHOTELLENE PÅ TOPP I AUGUST

nett-clarion-hotel-bergenMed høyest rombelegg og de nest høyeste romprisene, ble august en meget solid måned for hotellene i Bergen. Det viser tallene fra Benchmarking Alliance.

HRR – Peter Wiederstrøm, Wiederstrøm Hotel Consulting (Tekst)

Bergen er beleggsvinneren i sommer (bl.a. 92,6 % i august), selv om det var «close race» med Kristiansand i juli. Kaptein Sabeltann måtte altså igjen se seg slått av pingvinene på Nordnes, ifølge tallene fra Benchmarking Alliance.

Prismessig var Stavanger en årrekke i tet – og det med solid margin. Etter krisen i oljesektoren gikk det bratt nedover med romprisene, men i august kunne hotellnæringen i alle fall glede seg over igjen å være på topp, dog hårfint foran Bergen.

Tromsø-hotellene hadde solid vekst i august, både i antall solgte rom og på belegg, men likevel havnet man på beleggsbunnen med 55,2 %.

Hele 11 av 13 storbyer fikk i august bokført vekst i antall solgte rom, målt mot samme måneder i fjor. De aller fleste byene hadde også prisvekst fra i fjor, og tilsammen ga dette noen pene byks på RevPAR. Endel større arrangementer trakk selvsagt opp, blant annet Nor-Fishing i Trondheim og ONS i Stavanger-regionen. Oljebyen har forøvrig nå to måneder på rad med vekst i antall solgte rom, etter lang, lang tid med fall.

Les mer om august måned i papirutgaven av HRR som er ute i disse dager.

 

About hkp