BJØRN KJOS FIKK HSMAIs ÆRESPRIS

Luftfartsgründeren Bjørn Kjos ble, til stående applaus fra nærmere 500 reisebransjefolk, tildelt HSMAIs ærespris under HSMAI AwardsMeet Ullevaal tirsdag kveld.

I sin begrunnelse sier juryen:

Bjørn Kjos har gjort seg internasjonalt bemerket som ambassadør for norsk luftfart, innovasjon, service, gründerkultur og bærekraft i luftfarts-industrien. Gjennom 26 år har han arbeidet hvileløst for å bygge et lavprisselskap sten på sten, til den internasjonale kjempen Norwegian i dag er, og har plassert Norge og norsk luftfart på den internasjonale stjernehimmelen. Nordmenn i utlandet kan skue ut på rullebanen, i nesten 100 prosent visshet for at de stolt kan peke på et fly fra hjemlandet – takket være Mister Norwegian selv, Bjørn Kjos.

 I tillegg til å åpne verden for nordmenn, bidrar også Norwegian i stor stil til å gjøre Norge svært tilgjengelig for utenlandske kunder. Under hans ledelse har flyselskapet sanket priser over hele verden – i et tempo som kan ta pusten fra den mest blaserte. Selv ble han sist sommer også tildelt The Ambassador’s Award, for sitt bidrag til å styrke forholdet mellom Norge og USA – alt mens flyselskapet hans etablerer seg i land etter land, verden over. Med en bakgrunn som jagerflyver og jurist, er Kjos selve innbegrepet av en self-made man, viden kjent for det lune smilet og en latter som alltid ligger på lur. Allerede i 2011 hedret HSMAI Region Europe Bjørn Kjos i London, for hans eksepsjonelle utvikling av Norwegian. Om noen har fortjent HSMAIs ærespris, er det Bjørn Kjos.

Ingen kan ha unngått å registrere hvordan Bjørn Kjos har preget Norge og den norske reiselivsbransjen, siden han for 26 år siden etablerte utfordreren Norwegian Air Shuttle, i et marked som var preget av langt dyrere flyreiser enn vi ser i dag. Han har betydd enormt mye for bransjen, og dertil skapt internasjonale overskrifter av luftfart made in Norway.

I dag spiser Norwegian og Bjørn Kjos kirsebær med de virkelig store, og er bare det siste året blitt belønnet med utmerkelser som Verdens mest miljøvennlige, transatlantiske flyselskap; Verdens beste lavprisselskap for langdistanse-flyvninger; Europas beste lavprisselskap; Beste lavprisselskap i Europa; Beste WiFi ombord; Fire stjerner i Passenger Choice Awards; Norges mest innovative virksomhet; Flybransjens beste lojalitetsprogram i Europa/Afrika; Fire stjerner i Skytrax World Airline Awards; Beste kampanje i Europa/Afrika; og Folkets Reiselivspris.

Bjørn Kjos selv har vært gjenstand for stor oppmerksomhet, ikke minst da han i sommer ble tildelt The Ambassador’s Award, for sitt bidrag til å styrke forholdet mellom Norge og USA – alt mens flyselskapet hans etablerer seg i land etter land, verden over.

Billedtekst: Styreleder i HSMAI Norway Morten Torp, Norwegians konsernsjef og grunnlegger Bjørn Kjos, og HSMAI Region Europes administrerende direktør Ingunn Hofseth. Fotograf: Camilla Bergan.

About hkp