BOCUSE D’OR IGANG IGJEN PÅ SMAK 2011

Ikke før har Norge erobret en plass på pallen i det uoffisielle VM i kokkekunst, så er Bocuse d’Or-sirkuset igang igjen, denne gang på messen SMAK 2011 på Lillestrøm denne uken. Utallige konkurranser og events vil sørge for at det svinger under hele messen, fra tirsdag til og med fredag.

 Vinneren av ’Årets Kokk’, som kåres på avslutningsdagen, 11. februar, blir Norges deltaker i neste Bocuse d’Or Europe.

– Utvilsomt Norges mest betydningsfulle kokkekonkurranse nettopp fordi den fungerer som kvalifisering til neste Bocuse d’Or-runde, poengterer Tom Victor Gausdal. Gausdal var selv deltaker i Bocuse d’Or i 2005 og hentet sølvmedaljen hjem til Norge.

Det blir en seks timer lang konkurranse, skåret over samme lest som VM-konkurransen i Lyon. Bokstavelig for åpen scene, med mesterkokken Harald Osa som seremonimester. De ferdige rettene anrettes til slutt på store sølvfat for servering til en høykompetent jury. Årets finalister og morgendagens mesterkokker in spe, er Miriam Østvik Jenssen, Roger Malmin, Alexander Østli Berg, Even Ramsvik, Morten Rathe og Ørjan Johannessen.

 Stor NM-arena

Men ’Årets Kokk’ er ikke den eneste kokkekonkurransen på SMAK 2011. Faktisk er messen en stor NM-arena. Tirsdag 8. februar arrangeres NM i konditorkunst og neste dag NM for institusjonskokker/lag.

Onsdag dukes det for ”Årets Grønne Kokk”. Konkurransen er et samarbeid mellom Kokkenes Mesterlaug Oslo, Segers, Smak 2011 og Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Men det er ikke bare gourmetkokker som vil sette hverandre stevne under SMAK 2011. Nasjonal Pizzamester 2011 skal kåres.

En konkurranse som er instituert på merkevaremessen SMAK, er NM i Maskinoppvask som pågår fra tirsdag til fredag, i regi av Lilleborg Profesjonell AS (hovedarrangør), BFSN og Norges Varemesse.

Tradisjonen tro blir det også arrangert en konkurranse i borddekking for lærlinger, denne gang inspirert av Ski VM i Holmenkollen 2011. 8 lag stiller i konkurransen som pågår i fire samfulle dager, og er et samarbeidsopplegg mellom opplæringskontorene i Oslo og Akershus.

En rekke høythengende priser skal deles ut i løpet av messen: På Matomsorgsdagen 9. februar vil ’Matomsorgsprisen 2011’ bli utdelt.

I tilknytning til Horeca-seminaret 9. februar, utdeles prisene til vinnerne av ’Årets hotelleder 2011’ og ’Årets restauratør 2011’, samt ’Twinings Best Breakfast’ – konkurransen som kårer Norges beste frokostrestaurant.

 

About hkp