BOCUSE D’OR – GULL TIL FRANKRIKE

bocuse-statuetteFrankrike kapret gullmedaljen i Bocuse d’Or i Lyon onsdag, Danmark en sterk sølvmedalje og Japan fikk bronse. Norges håp, Ørjan Johannessen, som var en av favorittene, fikk prisen for beste fiskerett, «Piggvar Austevoll».

Etter 56 nasjonale utvelgelser og tre kontinentale konkurranser, i Latin-Amerika, Asia og Europa, stilte 24 kjøkkensjefer til Bocuse d’Or i Lyon 29. og 30.januar. De fikk 5 timer og 35 minutter på seg til å lage finalemenyen, som besto av piggvar, hummer og indrefilet av okse.

Flere hundre nordmenn, inkludert fiskeriministeren, var tilstede i Lyon for å heie på Norges håp.

Ørjan Johannessen, vant Bocuse d’Or Europe ifjor og er også Norgesmester.  27-åringen har trent målbevisst og lenge for Bocuse d’Or 2013, godt hjulpet av Odd Ivar Solvold, og foreldrene, Asta og Øystein Johannessen, som driver Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll. Julie Ekse Jenssen fra Rælingen, var Ørjans commis. Norske hovedsponsorer er Bama Storkjøkken, God Fisk/Norges Sjømatråd og Norröna Storkjøkken AS.

Nordmenn har, som kjent, tatt godt for seg i Bocuse d’Or tidligere, bl.a. har vi fått fire gullmedaljer, to sølv og to bronse, men denne gangen ble det altså ikke medaljeplass. Bocuse d’Or, som ble arrangert første gang i 1987, er verdens viktigste kokkekonkurranse og anses som en pådriver for å utvikle kulinariske trender og å oppdage talenter.

 

Her er   vinnerlagene

Gull: FrankrikeKandidat: Thibaut Ruggeri
Commis: Julie LhumeauCoach: Fabrice Prochasson
Sølv: DanmarkKandidat:   Jeppe Foldager

Commis:   Christoffer Brink

Coach:  Jakob de Neergaard

Bronse: JapanKandidat: Noriyuki Hamada

Commis: Masanori Sakashita

Coach: Romuald Fassenet

 

About hkp