BØLGEN OG MOI FEIRER 25 ÅR – SNART KLART FOR RESTAURANT NR.8

Bølgen & Moi kan sprette champagnen og feirer 25 år i bransjen. De har hatt mange kjente og berømte gjester, men mest fornøyde er Bølgen & Moi-trioen med å ha gitt så mange vanlige gjester gode opplevelser.

– Jeg er stolt av at vi har greid å holde ut så lenge, selv om vi har fulgt drømmene våre og ikke lommeboka. Vi er nå den restaurantgruppen i vårt segment som har holdt det lengst gående her i Norge, sier en av gründerne, Trond Moi.

I dag består Bølgen & Moi-kjeden av syv restauranter på henholdsvis Gimle og Tjuvholmen i Oslo, samt på Gardermoen, Flesland, Kristiansand, Stavanger og i Drammen, med tilsammen over 180 ansatte. 1. juni åpner også restaurant nummer åtte, i Bodø.

Det var konseptansvarlig og kokk Trond Moi fra Kvinesdal og HR-sjef og vinekspert Toralf Bølgen fra Bærum, som startet restaurant-eventyret for 25 år siden. Det hele startet på Kafé Piruetten, ved Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden.

Duoen ønsket etterhvert å utvide cafe-konseptet til også å inkludere en fullservice-restaurant, som serverte matretter og vin av høy kvalitet. Det nye kulinariske konseptet ble en stor suksess, og restauranten fikk seksere på terningen i alle av hovedstadens større aviser. Underveis fikk duoen også med seg administrerende direktør Harald Berger fra Øvre Eiker, til å holde styr på det hele. 

 – Jeg er ubeskjeden nok til å hevde at Bølgen & Moi var med på å skape en ny trend i restaurantbransjen i Norge den gangen, sier Berger, som var innom gruppen allerede i 2003, før han ble ansatt som administrerende direktør i 2012.

Etter oppstarten på Høvikodden gikk det slag i slag, med en rekke nyetableringer og omstruktureringer. I 2003 ble Bølgen & Moi første norske restaurant som etablerte seg i staten New York, med blant andre Mike Tyson og Uma Thurman på gjestelisten.

– Vi fikk veldig god respons der borte, men etter to år ble det for ressurskrevende å drive restaurant i New York med base i Oslo, i forhold til arbeidstillatelser og kompliserte regler, påpeker Bølgen, som i likhet med sin kompanjong Trond Moi, har utgitt en rekke bøker og holder foredrag og kurs i tillegg til restaurantdriften.

– Det har selvsagt vært mange oppturer, og noen nedturer, i løpet av så mange år i bransjen, men det som sitter mest igjen i ryggmargen er den gode opplevelsen av gleden og responsen man får fra de vanlige gjestene, sier Toralf Bølgen.

– Ja, det har jo vært en eventyrlig reise, der vi har gjort det meste av det vi har drømt om å gjøre og fått lov til å skape hverdagsmagi og gode opplevelser for våre gjester i 25 år. Og ikke minst har vi fått jobbe med utrolig mange dyktige ansatte, som vi har lært mye av og har hjulpet med å utvikle videre, avslutter Trond Moi.

Bilde: I disse dager kan denne trioen feire Bølgen & Mois 25-års-jubileum, her foran restauranten på Gimle. Fra venstre: Harald Berger, Toralf Bølgen og Trond Moi.

About hkp