BRA TRYKK I JULEBORDMARKEDET

– Fra midten av november til midten av desember er det fullt kjør med julebord hos oss. Vi snakker altså om fire hele uker, som er fulle med julebordsgjester. Det er alltid spennende med innbookingen på forhånd,  iår er vi veldig godt fornøyd, sier adm.dir. Gjøran Sæther i Fursetgruppen.

Fursetgruppen omfatter; Ekebergrestauranten, Lofoten Fiskerestaurant, Tjuvholmen Sjømagasin, Restaurant Havsmak, Restauranthuset Operaen, Dyna Fyr, Konserthuset Restaurantdrift, Grilleriet og Café Renzo (Astrup Fearnley Museet). Eier er Bjørn Tore Furset.

– Det har vært en trend i noen år at folk bestiller sent, slik er det fortsatt. Det er også ofte slik at alle vil ut i de samme helgene, derfor må vi dessverre si nei takk til utrolig mye trafikk. Mange er fastlåste på datoer for arrangementene. De som bestiller sent starter ofte å forhøre seg hos restaurantene i Oslo sentrum, så må de gjerne bevege seg litt utover for å få plass. Både firmaer og private er sent ute med bestillingene. Vi fikk for eksempel en forespørsel om et julebord for 120 personer noen få dager på forhånd! De som bestiller i siste liten havner kanskje på en av våre andre restauranter, istedenfor den de opprinnelig hadde tenkt på. Vi er veldig opptatt av internsalg. Hvis en restaurant er full på ønsket dato, har den som tar imot bestillingen oversikt over om det er ledig på noen av de andre restaurantene i gruppen, og kan tilby plass der med en gang. De aller fleste sier ja takk til det, så slipper de å gå en ny runde og sparer mye tid.

Vi merker at gjestene er opptatt av hva de får for pengene. Det er likevel god betalingsvillighet i markedet, men altså ”value for money” er viktig. I julebordsperioden har vi rundt 70% firmagjester og resten private.

For november har vi en økning i omsetningen på rundt 15%, i forhold til ifjor, og fjoråret var ikke noe dårlig år for oss. Det virker som det har vært mer trykk i julebordsmarkedet iår. Vi er godt fornøyd med økningen, for det er kommet mange nye restauranter på markedet, sier Gjøran Sæther.

Foto: seafood.no

Les hele artikkelen i desemberutgaven av HRR

 

 

About hkp