BUSSTURISTENE SVIKTER NORD-NORGE

NETT BUSS-M~1Nord-Norge merker dramatisk nedgang av de tradisjonelle bussturistene om sommeren.

– Det er helt klart at vi må omstille oss på at den tradisjonelle bussturisten, som har fylt opp hotellene helt til Nordkapp, er iferd med å forsvinne helt, innen få år, sier Geir Solheim, avdelingsdirektør for NHO Reiseliv Nord-Norge, til NRK.

Nordlyset trekker flere turister om vinteren, men om sommeren er tilstanden verre for Nord-Norge. Solheim er klar på at det kan bli problemer for hele reiselivsbransjen hvis nordlysturismen stopper opp og ikke kan demme opp for svikten om sommeren. Han mener svikten skyldes den økonomiske krisen i Europa.

– I forhold til ifjor er antall bussturister halvert og vi merket også nedgang året før. Det har dessverre gått feil vei de siste årene, sier Poul-Henrik Remmer, adm.dir. for Radisson Blu Hotel Tromsø.

Mens de tradisjonelle bussturistene tidligere booket flere dager på hotell lang tid i forveien og reiste rundt med busser for å besøke severdigheter, kommer nå flere turister med fly og bestiller kort tid i forveien.

– Vi har måttet kutte i antall sommervikarer, fordi det ikke er like mye bruk for dem, så det er nok de som merker nedgangen først, sier Remmer.

 

 

About hkp