CHRISTOPHER W. DAVIDSEN IGANG PÅ TRENINGSKJØKKENET

5 Bransjefolk Christopher Davidsen nbvcÅrets kokk og sølvvinneren fra Bocuse d’Or Europe, Christopher W. Davidsen, er igang med forberedelsene til Bocuse d’Or Lyon i januar. Nå har han og teamet flyttet inn på et spesialdesignet treningskjøkkenet på Kronen Gaard Hotell i Sandnes.

– Bocuse d’Or Lyon er en veldig krevende konkurranse som samler de beste konkurransekokkene i verden. Vi sikter mot pallplass og skal gjøre alt for å nå det målet, sier Christopher W. Davidsen. – De neste månedene kommer teamet mitt og jeg til å bruke mye tid på å bli kjent med råvarenes egenskaper og finne de kulinariske løsningene som gir de beste smaks- og sanseopplevelsene. Samtidig skal vi jobbe med ledende designere for å finne riktig uttrykk og identitet på fat, meny og materiell.

På Kronen Gaard Hotell i Sandnes er det blitt bygget et treningskjøkken som er identisk med konkurransekjøkkenet i Lyon. Til verdensfinalen har Christopher valgt å ta med seg det samme teamet som var med å vinne sølv under Bocuse d’Or Europe: commis er Håvard Werkland, Gunnar Hvarnes blir trener og president er Lars-Erik Underthun, som også er Norges dommer under verdensfinalen.

– Vi jobber utrolig godt sammen og jeg kan ikke forestille meg å ha med andre enn disse på konkurransekjøkkenet, sier Christopher om Team CWD.

Håvard Werkland vant prisen Beste commis (hjelpekokk) under Årets kokk 2015. Trener Gunnar Hvarnes har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Han er også den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV-en. President Lars-Erik Underthun eier Feinschmecker og tok sølv i verdensmesterskapet i 1991. Underthun er også leder for Bocuse d’Or Norge – Akademiet, som er et interessefelleskap for de 12 norske kokkene som har deltatt i Bocuse d’Or i Lyon.

Foto: Fredrik Ringe

About hkp