CLARION H&C SKAL LØFTE TRONDHEIM TIL KONGRESSBY AV INTERNASJONAL KLASSE

Med sine 31.500 kvadratmeter, 400 rom og storsal med plass til 2500 personer skal nye Clarion Hotel & Congress løfte Trondheim til en kongressby i internasjonal klasse. Ambisjonen er å tiltrekke seg flere turister, kongresser og konferanser, også utenfor Midt-Norges grenser. Med Rockheim som nærmeste nabo og skybar med utsikt mot Munkholmen, vil hotellet skape nytt liv til Brattøra. Storsalen på 1400 kvm, er tilrettelagt for en rekke bruksområder, alt fra store messer og kongresser til konserter.

– Trondheim har et stort potensiale som konferanseby.  Med Clarion Hotel & Congress kan Trondheim ta opp konkurransen med de hvasseste storbyene i Europa. Clarion-hotellene skaper levende møteplasser. Ikke bare for gjestene, men også de som bor i byen. Dette skal bli Trondheims nye storstue, sier styreleder og eier av Nordic Choice, Petter A. Stordalen.

Energieffektiv arkitektur

Etter en internasjonal arkitektkonkurranse, vant Space Group oppdraget med å tegne Clarion Hotel & Congress Trondheim. Nye produksjonsteknikker ble tatt i bruk under oppføringen, for å realisere de ambisiøse planene som lå i designet. Dette er nemlig et av svært få bygg i Norge i energiklasse A, som følge av at Nordic Choice bevilget et ekstra utbyggingstilskudd på NOK 20 millioner.

Fasadene på hotellet er laget med silketrykket glass. Det gjør at bygget speiler himmelen og endrer karakter i takt med været og det skiftende lyset på Brattøra. Silketrykket er en del av byggets design for miljø, og fungerer også som solskjerming. Vinduene på hotellet består av tre lag glass, med et silketrykk med hvit keramisk farve, bestående av millioner av små prikker, som øker isolasjonstrykket og reduserer energiforbruket. Hotellet har også verdens mest miljøvennlige heiser, fordi de selv produserer energi.

– Bygg står for 40 prosent av landets totale energiforbruk. Vi ønsker å være med på energieffektiviseringen av Norge. Trondheim er en by som selv ønsker å gå foran for en mer bærekraftig utvikling. Derfor er det naturlig at også vårt pionerbygg reises i Trondheim. Clarion Hotel & Congress Trondheim er et signalbygg innen energi-effektivitet, sier adm. dir. i Nordic Choice, Torgeir Silseth.

Hotellet er tegnet i en stjerneformasjon, med fire deler, samt en kongresshall. Delene er bundet sammen med et stjerneformet gulltak. I flere måneder har 20 blikkenslagere arbeidet med å legge den gigantiske gullstjernen, som består av 50 prosent aluminium og 50 prosent kobber.

Landskapsdimensjonen har vært gjennomgående for hele konseptet, fra det nære til det åpne. Hotellet har ingen front eller bakside, det er henvendt mot byen og fjorden i alle retninger. Lobbyen gir en tredimensjonal og dynamisk romopplevelse. Den krystallinske formen innvendig gir assosiasjoner til dramatiske isformasjoner med klipper, revner og isflak.

– Resultatet er blitt spektakulært. Dette er et sjeldent bygg i norsk sammenheng, som setter Trondheim på kartet også innen arkitektur og miljø, sier Silseth.

Et moderne kunstgalleri
Utsmykkingen av hotellet er en av kjedens mest påkostede satsninger. Clarion Hotel & Congress Trondheim tilbyr spennende løsninger innen design og kunst, med en sterk lokal forankring. Nærheten til museet Rockheim, ga idéen om å kjøpe fotografier av konserter og portretter med kjente artister fra profesjonelle fotografer.

– Ethvert kunstmuseum ville vært misunnelige på en slik samling. En så høy kvalitet på kunsten, gjør utsmykkingen av Clarion Hotel & Congress Trondheim til en attraksjon i seg selv, sier kunstkurator for hotellet, Sune Nordgren.

Kunstsamlingen på hotellet består av verker av både Jaume Plensa, Alex Katz, Bård Breivik, Tony Bevan, Magne Furuholmen, Marit Følstad og Lari Pittman.

Fakta:

31.500 m² (BTA)

400 rom og suiter

Kongressenter på 3.000 m².

Restaurant, lobbybar, skybar

Energiklasse A

120 ansatte

130.000 hotellgjester/ år

80.000 konferansegjester og restaurantgjester/ år

Utbygger: Star Property A/S – eid av Hoff Hotels AS (Realinvest) og E.C. Dahls Eiendom AS (Reitangruppen)

Entrepenør: SKANSKA

Arkitekt: Space Group

Interiørarkitekt: Anders Bjørken

Direktør: Stig Hillestad

About hkp