COLOR LINE FOSSER FREM I JUBILEUMSÅRET

Iår er det 50 år siden en av Norges viktigste forbindelser til Kontinentet, linjen Oslo – Kiel, åpnet. Siden starten i1961, har nærmere 20 millioner mennesker reist på ruten mellom Norge og Tyskland. Interessen for norgesreiser fra Tyskland er økt betydelig og veksten er nærmest doblet etter at Color Line satte inn de nye cruisefergene ”M/S Color Fantasy” i 2004 og ”M/S Color Magic” i 2007. Nærmere 1,1 millioner gjester reiste med Color Lines cruiseskip mellom Norge og Tyskland i 2010.

– Veksten skyldes hovedsakelig effekten av nye markedsgrep i Tyskland og utvikling av temacruise for det norske markedet, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt , Helge Otto Mathisen. Oslo-pakker med cruise, hotellopphold og kulturopplevelser har økt mest med hele 65 prosent fra 2009 til 2010. To av tre nye gjester kommer fra Tyskland og Nederland.

Idag har Norge under én prosent andel i det viktige tyske utenlandsmarkedet og Norges markedsandel i en storby som Hamburg er så liten at den ikke er målbar. Både Color Line, Visit Oslo og Innovasjon Norge vil derfor i 2010 øke innsatsen og målrette arbeidet inn mot dette viktige markedet for helårsturisme til Norge, sier Helge Otto Mathisen.

Samlet representerer turistene som kommer til Norge med Color Lines skip et årlig forbruk på land i Norge på over NOK 3,5 milliarder. 60 prosent av de utenlandske gjestene ombord kommer fra Tyskland. På linjen Oslo-Kiel har antallet tyske gjester i 2010 økt med nesten 7 prosent og utgjør nå 84 prosent.

Første store skip med ren strøm

Color Lines skip i Oslo skal få ren strøm fra land når de ligger til kai. Det betyr at CO2-utslipp tilsvarende det 1700 biler slipper ut i løpet av et år, blir borte. I tillegg vil Oslo-folk få bedre luft fordi et av byens største punktutslipp av nitrogenoksid (NOx) forsvinner.

Når Color Lines ferger går over på landstrøm, reduseres CO2-utslippene med 3000 tonn i året og NOx-utslippene med 50 tonn i året i Oslo.

”Color Fantasy” og ”Color Magic” er verdens to største cruiseskip med bildekk. Når ”Color Magic” går over til landstrøm, vil det være det første store skipet i Norge som gjør dette.

– Color Line tar et stort miljøansvar når de som første rederi tar i bruk denne teknologien. Color Line har strukket seg langt for å få dette til og er et godt forbilde andre. Vi jobber for å gjøre sjøtransporten enda mer miljøvennlig, og håper erfaringene fra dette prosjektet vil gjøre det enklere for andre rederier å gå over til landstrøm, sier Oslos havnedirektør Anne Sigrid Hamran.

About hkp