CRAB A RIESLING

NETT CRAB_bildeTysk vininformasjon arrangerte nylig båttur på Oslofjorden for fjerde år på rad. Med sol og blå himmel ble det en fantastisk dag med totalt 180 personer. Arrangementet fokuserer på en av Norges og en av Tysklands aller beste råvarer, taskekrabbe og Riesling! Sammen blir det en fantastisk mat- og vinkombinasjon.

Ombord stilte 16 vinimportører med utvalgte rieslinger i salongen og på akterdekk, mens både for- og akterdekket var fullt av gjester som fikk gå rundt og smake vinene.  Ken Engebretsen loset alle gjestene gjennom en smaking og opplevelse rundt Crab a Riesling fra ende til annen

Også i år var superkokken Ole Jonny Eikefjord innleid og ordnet med krabbebuffet for gjestene. Ferdig renset taskekrabbe fra Hitra, krabbeklør, brød, smør, majones og sitron stod på bordet til nytelse sammen med herlig tysk Riesling.

Ettersom Eikefjord kommer fra Førde, og i tillegg eier og driver restauranten, Fjord, har han lang erfaring med norsk sjømat.

Årets vinprinsesse, Katharina Fladung, fra Rheingau, tok turen til Norge for å delta på årets tur. Hun hilste alle velkommen og gjorde en flott jobbe ved annonsering og utdeling av priser.

Dagens beste match

Etter smaking av 47 forskjellige Riesling-viner skulle en vinner av dagens beste match, krabbe mot riesling kåres. Alle fikk stemme og samtidig være med i trekningen av en tur til Tyskland for å lære mer om tysk vin. Dagens beste Riesling ble Geyersberg Riesling 2011 fra Weingut Dreissigacker i Rheinhessen. Jochen Dreissigacker som var tilstede, fikk selv ta imot diplom sammen med vinimportør Fondberg.

Søndag 21. august er det duket for Crab a Riesling i Bergen.

About hkp