CRUISE: EUROPA ER BLITT EN HELÅRSDESTINASJON

– Veksten i cruisebransjen fortsetter både i Norge og globalt. Nylig ble passasjer nummer 20 millioner booket inn, dette er første år et så høyt antall er passert. Det er større interesse for nordlige farvann og cruisesesongen utvides for hvert år. Det er ingen tvil om at Europa nå er blitt en helårsdestinasjon, sier Jens Chr. Skrede, adm.dir. i Cruise Europe. Organisasjonen representerer over 100 cruisehavner fra Gibraltar i syd til Kirkenes i nord.

– I nordlige farvann, som Norge, Baltikum og Island, er selvfølgelig tyngdepunktet av sesongen fra mai til september, men Norge er et godt eksempel på at sesongen er forlenget. Nå har vi også vintercruise til flere norske havner, f.eks. julecruise til Nord-Norge, for første gang og i februar og mars er det vintercruise til flere havner i Nord-Norge.

Norge er en veldig sterk cruisedestinasjon og en fersk britisk undersøkelse kårer Norge til et av verdens beste cruise-reisemål. I Europa har vi to sterke merkevarer innen cruise, det er de norske fjordene (i praksis hele Norge) og Baltikum, sier Skrede.

Skjolden, innerst i Sognefjorden, er første havn som tar ibruk det spennende Seawalk-prosjektet. Dette er et veldig interessant flytende kaisystem, en 230 meter lang, sammenleggbar flytebrygge, som har fått stor internasjonal oppmerksomhet. Det er en norsk oppfinnelse, utviklet av selskapet Cruise Ventures i Luster og er vel det mest spennende som skjer med hensyn til produktutvikling for cruise for tiden. Cunards ”Queen Elizabeth”, var i Skjolden og la til ved Seawalk i august. Tankegangen bak Seawalk er veldig riktig, fordi vi ser at cruise har vokst kraftig, trafikken har fordoblet seg den siste tiårs perioden, ingen andre deler av reisebransjen har opplevd tilsvarende. Det betyr at sannsynligheten for at cruise fortsatt vil vokse er relativt stor. Samtidig er det en del forhold som cruiserederiene må tilpasse seg, det gjelder særlig hensynet til drivstoffomkostninger og miljøreguleringer. Det vil føre til behov for flere havner i kortere avstand fra hverandre, da kan en infrastruktur som ikke er alt for dyr, som Seawalk, være løsningen, sier Jens Chr. Skrede i Cruise Europe.

Foto: Den nye Seawalk-havnen i Skjolden tok imot ”Queen Elizabeth” i august. 

Les hele artikkelen i oktoberutgaven av HRR

 

About hkp