CRUISE PASS – VIL FÅ CRUISEPASSASJERENE TIL Å BRUKE MER I NORGE

5 Bransjenytt Cruise pass 9179846Til Norge ankommer årlig ca 600.000 cruiseturister med tilsammen 2,5 mill dagsbesøk. I snitt kjøper ca 32% turer på forhånd og det er dermed potensial på økt forbruk i land fra ca 400.000 cruiseturister med tilsammen ca 1,7 mill dagsbesøk. I tillegg kommer alle som reiser med Hurtigruten.

– Vi vet og fra tidligere undersøkelser at det er et potensial på økt forbruk fra cruiseturistene på 25%, og dette potensial søker vi å utnytte med etableringen av Cruise Pass, sier Wenche Nygård Eeg i Cruise Pass Norge AS.

Cruise Pass er et helt nytt produkt som skreddersys den individuelle cruiseturistens behov. Cruise Pass har knyttet til seg nasjonale og lokale leverandører som leiebil, taxi, kaffebarer, restauranter med fokus på lokal mat, norske merkevarer, souvenirer, design, museum og et spekter av aktiviteter. Cruise Pass skal ikke konkurrere med rederienes eget salg av opplevelser, men være et tilleggsprodukt, med formål å øke turistenes forbruk i land.

– Jeg har stor tro på at Cruise Pass produktet vil bidra til økt forbruk fra cruiseturistene i Norge. Vi ønsker alle at turistene skal få en smak og gode minner av det Norge har å by på, enten det er en forhåndskjøpt opplevelse, en tur på egenhånd i leiebil eller sykkel, en kopp kaffe, en lunch på en lokal restaurant, en smak av norsk sjømat, en kulturell opplevelse og shopping av gode produkter.

Innovasjon Norge gir etablerertilskudd til utviklingen av produktet og dette gir oss mulighet til å utvikle produktet på en profesjonell måte, sier Wenche Nygård Eeg.

Cruise Pass selges i første omgang i perioden 16.8-18.9 på cruise til Stavanger-Bergen-Flåm-Eidfjord-Skjolden-Olden-Geiranger-Ålesund og Åndalsnes.

I testperioden det bli solgt ombord på tre cruise med tilsammen ca 8000 passasjerer. I tillegg utsalgssteder i land i Stavanger, Bergen, Geiranger og Åndalsnes.

Planen er å videreutvikle Cruise Pass fra 2016, slik at det dekker alle relevante destinasjoner i hele Norge. Produktspekteret vil bli utvidet og det vil da bli aktuelt å inngå distribusjonsavtaler med flere utsalgssteder i Norge og med flere rederier.

 

About hkp