CRUISETURISMEN TIL OSLO RAMMES HARDT AV STREIKEN

Streiken der losene i Oslofjorden er tatt ut, får store konsekvenser både for cruisepassasjerene og Oslo. Skipet ”Emerald Princess” snudde allerede torsdag morgen ved Nesodden for å seile til Århus. Ca 1800 passasjerer mistet Oslo-anløpet og Oslo mistet langt over NOK 2 mill. i omsetning. Det er nye cruiseskip med Oslo som reisemål hver dag denne uken.

Størst effekt får streiken, hvis den fortsatt pågår på søndag, heter det i en melding fra Oslo Cruise Network. Da skal RCCL-skipet ”Vision of the Seas” bytte ca 4000 (2000 av/på) passasjer som berøres. De som skal av kommer til en annen havn, og de som skal på, må reise til en annen havn. Alle har flybilletter eller andre reisearrangementer som må bestilles på nytt. Dette gjelder både nordmenn og utlendinger fra hele verden. Endringene innebærer både store ekstra kostnader og naturligvis store tapte inntekter i Oslo –  i tillegg til en rekke praktiske problemer og dårlig rykte.

For et vanlig cruiseanløp, som oftest ligger ca 8-10 timer i Oslo, betyr streiken at passasjerene mister Oslo-opplevelsen, og at Oslo mister millioninntekter. De fleste passasjerene drar på arrangerte utflukter, noe som berører en rekke leverandører og attraksjoner. Eksempelvis står cruise for ca 26% av besøkene på de fire store museene/attraksjonene på Bygdøy.

 

About hkp