DÅRLIG HØST KAN FØRE TIL GLOBAL VINMANGEL

Det kan bli mangel på vin på verdensbasis etter meldinger om at produksjonen kommer til å falle til det laveste nivået på minst 37 år, på grunn av at værforholdene har ødelagt store deler av druehøsten i mange land.

Dette vil antageligvis føre til økte priser og til at Italia går forbi Frankrike som verdens største vinproduserende land, ifølge The Daily Telegraph.

Vinproduksjonen antas å falle fra 264,2 millioner hektoliter i 2011, til 248,2 millioner hektoliter iår, ifølge International Organisation of Vine and Wine (OIV).

Dette er det laveste nivået siden de begynte med statistikk over verdens vinproduksjon i 1975.

Vinhøsten i Frankrike ventes å bli redusert med 19%, til 40,5 millioner hektoliter.

Italia har også vært påvirket av været, men produksjonen kommer kun til å falle med 3,4% og totalen blir 40,8 millioner hektoliter.

Produksjonen i Argentina ventes å falle med 24%. Spania, Ungarn og New Zealand får også tilbakegang, mens USA går imot trenden og øker med 7,1%.

Forbruket av vin på verdensbasis er beregnet til mellom 235,7 millioner hektoliter og 249,4 millioner hektoliter, i tillegg kommer 30 millioner hektoliter som benyttes til å lage brennevin, vermouth og eddik.

Bertrand Girand, sjef for Groupe Val d’Orbieu, Frankrikes største vin-kooperativ, sier at verden står overfor en vinmangel på minst 10 millioner hektoliter, det tilsvarer 1,3 milliarder flasker.

 

About hkp