DAUGHTMASTER REVOLUSJONERER ØLTAPPINGEN – GIR BEDRE ØL OG LETTERE HÅNDTERING

Etter en litt tung start på året har ølmarkedet for alvor tatt seg opp. Finværet har gitt uteserveringsstedene et skikkelig oppsving.

– Vi selger mer øl på tank og fat enn på flaske til serveringsnæringen, der skiller vi oss ut fra en del andre land. I Danmark har det for eksempel vært mye større andel på flaske. Vi har jobbet svært mye med kvaliteten på emballasjen, og nå ruller vi ut DraughtMaster, som er et nytt tappesystem for fat, sier kompetanseansvarlig i Ringnes, Emma Bjørke Wellén.

Allerede er i underkant av 300 kunder konvertert, og i løpet av de neste årene vil stålfatene fases ut.

– På stålfat har ølet fem til syv dagers holdbarhet etter at fatet er åpnet, fordi ølet kommer i kontakt med oksygen. Med DraughtMaster kommer det ikke noe oksygen i kontakt med ølet og holdbarheten økes til 30 dager. I tillegg reduseres fatstørrelsen fra 30 til 20 liter, det betyr at mange serveringssteder som har vært for små til å få fatanlegg, nå kan få det, og de som allerede har fatanlegg kan få flere varianter øl på fat, fortsetter hun entusiastisk.

De nye DraughtMaster-fatene er laget av resirkulerbar plast og er mye lettere å håndtere enn stålfatene. Et tomt DraughtMaster-fat veier rundt 200 gram, mot 10 kilo for et tomt stålfat.

De største serveringsstedene har tankanlegg som blir fylt opp med slanger fra tankbiler. Flere av de minste tank-kundene skal også over på DraughtMaster, noe som vil sikre kvaliteten. DraughtMaster er utviklet av Carlsberg, som har jobbet med dette i cirka ti år.

– Systemet er blitt fantastisk godt tatt imot av kundene våre. Gjestene får en bedre øl-opplevelse, ølet smaker friskere og bedre. Serveringsstedene kan tilby et bedre produkt og det er mindre svinn når man bytter fat, i tillegg er det plassbesparende.

Vi kan foreløpig tilby syv øl-varianter på DraughtMaster, til høsten kommer Frydenlund og Kronenbourg Lager. Neste år blir det fullsortiment på DraughtMaster, pluss at vi får mulighet til å ta inn spennende varianter fra andre markeder, avslutter Emma Bjørke Wellén i Ringnes.

Bilde: Guinness er en av de mange øltypene som blir tilgjengelig på DraughtMaster.

Les hele artikkelen i HRR nr.4

About hkp