DET NORSKE MÅLTID FOR 10. GANG

En ny kategori kommer, kriteriene er finjustert og Even Ramsvik (bildet) skal lage finalemiddagen.

– Det å vinne i 2017 vil være ekstra stas når Det Norske Måltid markerer 10 år, sier Kristin Austigard og Sigve Skretting, som står bak kåringen.

Påmeldingen til Det Norske Måltid 2017 er åpnet, og nytt av året er en egen kategori for bakst.

– Målet med kåringen er å vise frem kvalitet og å bidra til næringsutvikling. Det Norske Måltid samarbeider tett med Nærings- og fiskeridepartementet, Mat og Landbruksdepartmentet, Hanen, Matmerk og Innovasjon Norge, for å få frem stolthet og kvalitet hos norske produsenter.

– Vi jobber nå med å formalisere et spennende konsept sammen med Matkanalen. Økt synlighet er viktig for norske matprodusenter som ønsker å nå ut til et interessert marked, sier Kristin Austigard og Sigve Skretting.

Kvaliteten på norsk mat blir bare bedre og bedre, og påmeldingen er åpen frem til slutten av juli. I år utvides stedene for delfinaler fra fire til seks, og Det Norske Måltid kommer til Bergen, Seljord, Grimstad, Trondheim, Tromsø og Oslo for å finne finalistene. Finalen går i Stavanger 12. januar 2018.

Kategorier for påmelding: Årets det grønne – naturelle Årets det grønne – foredlet Årets ost Årets meieriprodukt – foredlet Årets kjøtt Årets kjøtt – foredlet Årets sjømat – foredlet Årets sjømat – villfanget Årets sjømat – oppdrett Årets godbit Årets sider Årets øl Årets bakst

I tillegg deles følgende priser ut under finalen: Årets Matspire fra Matmerk, Årets Forsprang og Det Norske Måltids Hederspris, pluss andre priser som styrker markedsføring og kommunikasjon.

Foto: BITMAP

 

About hkp