DET NORSKE MÅLTID TOPPER JUBILEUMSJURYENE

Flere norske Bocuse d´Or-vinnere og andre mattopper er dommere i Det Norske Måltid. Tom Victor Gausdal, Wenche Andersen, Trine Sandberg, Christopher W. Davidsen, Geir Skeie, Miriam Østvik Jenssen, Einar Risvik og flere sterke navn er med.

– De som melder seg på blir vurdert av de beste kokkene og matfolkene vi har her i landet. Vi i ser frem til å ha seks delfinaler i år, for å markere at vi virkelig er hele Norges måltid i Det Norske Måltids 10-årsjubileumsår, sier Kristin Austigard og Sigve Skretting som står bak kåringen.

I tillegg kommer første juryrunde og finalejuryering. Dermed er det åtte uavhengige juryer som smaker seg gjennom de påmeldte produktene

Nytt av året er at det blir seks delfinaler hvor følgende kategorier skal vurderes:

BERGEN 01.09: Årets sider og Årets godbit

SELJORD 08.09: Årets det grønne foredlet og Årets bakst

GRIMSTAD 09.09:Årets det grønne naturelle og Årets meieriprodukt foredlet

TRONDHEIM 14.09: Årets kjøtt foredlet og Årets øl

TROMSØ 22.09: Årets sjømat oppdrett, Årets sjømat villfanget og Årets sjømat foredlet

OSLO 23.09: Årets kjøtt og Årets ost

 

Kvalitet og næringsutvikling

Målet med kåringen er å vise frem kvalitet og å bidra til næringsutvikling. Det Norske Måltid samarbeider tett med bl.a. Nærings- og fiskeridepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Hanen, Matmerk og Innovasjon Norge, for å få frem stolthet og kvalitet hos norske produsenter.

Dommere 2017

Første dommervurdering i august i Stavanger: Anja Moen Hareim (TD Veen), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Anita Løyning (Oldermann NKL Rogaland), Mette Haugvaldstad (Matmagasinet), Jørn Lie (Leder for kokkelandslaget, Vaaghals og Gamle Raadhus), Guro H. Rognså (PhD Smak/Måltidets Hus).

BERGEN 01.09: Christopher Haatuft (Lysverket), Ragnhild Børven (matskribent og kokk) , Gunnar Nagel Dahl (Chefs Dinner Norge og lokalmatentusiast) , Frode Alræk (Søtt + Salt) og Tina Marie Dingsøyr Vik (Restaurant 1877).

SELJORD 08.09: Geir Skeie (Bocuse d’Or 2009, Brygga 11), Nils-Henning Nesje (Bondelagskokk 2017), Gunnar Bakke (Baker- og Konditorbransjens Landsforening), Anita Løyning (Oldermann NKL Rogaland) og Britt Elisabeth Fossdal (Designkokken).

GRIMSTAD 09.09: Geir Skeie (Gull Bocuse d’Or 2009, Brygga 11), Åse Hodne Hørsdal (USUS AS), Britt Elisabeth Fossdal(Designkokken), Hans Petter Klemmetsen (Smag og Behag), Francisca Witsø (Lindesnes Havhotell) og Anita Løyning (Oldermann NKL Rogaland).

TRONDHEIM 14.09: Roar Hildonen (To Rom & Kjøkken) , Lars Erik Vesterdal (NordØst), Frida Netland Berge (To Rom & Kjøkken), Christopher W. Davidsen (Sølv Bocuse d’Or 2017) og Mette Renate Evensen (Røst Teaterbistro).

TROMSØ 22.09: Karl Erik Pallesen (Fisketorget Stavanger), Miriam Ø. Jenssen (Nettmat), Gunnar Jensen (Mathallen Tromsø) og Sigrid Rafaelsen (Umami Harstad).

OSLO 23.09: Wenche Andersen (TV2), Trine Sandberg (Matblogger/kokebokforfatter), Jørn Lie (Leder for kokkelandslaget, Vaaghals og Gamle Raadhus) og Einar Risvik (Nofima).

Finalejury i Oslo: Tom Victor Gausdal (Strand Restaurant), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), Wenche Andersen (TV2), Trine Sandberg (Matblogger/kokebokforfatter), Gunnar Nagel Dahl (Chefs Dinner Norge og lokalmatentusiast), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Jørn Lie (Leder for kokkelandslaget, Vaaghals og Gamle Raadhus) og Einar Risvik (Nofima).

Even Ramsvik skal lage finalemenyen av finaleproduktene, og det er allerede interesse for å sikre seg billetter til finalen som er 12. januar 2018 i Stavanger.

 Bilde: Geir Skeie (t.v.) og Christopher W. Davidsen. Foto Ingveig Tveranger.

 

About hkp