DOBBEL NETTPROVISJON?

Bjørnefjorden Gjestetun, i likhet med et stort antall andre norske hoteller, betaler Gule Sider og deres eierselskapet Eniro Norge AS, for oppføring med kontaktopplysninger. I den senere tid har Gule Sider alliert seg med nettbookingselskapet Booking.com, det er satt inn en bestillingsknapp ved siden av hotellnavnet på www.gulesider.no. Den som trykker på denne kommer til Booking.com og bestillingen går da gjennom dem.
– Vi betaler Gule Sider for en oppføring, og når gjesten selv har funnet oss der, er det rimelig at bookingen går direkte til oss, ikke via Booking.com. Ellers må vi betale både for oppføringen hos Gule Sider og provisjon på 15% til Booking.com. Booking.com fortjener ikke provisjon når gjesten selv har gjort alt arbeidet med å finne oss, sier daglig leder Erik Werner ved Bjørnefjorden Gjestetun i Os (bildet).
Werner synes Gule Sider må la annonsørene kunne reservere seg mot bestillingsknappen til Booking.com og heller bli sendt rett til annonsørenes egen nettside.
Noen hoteller tar høyde for provisjonen til reisenettstedene og legger 15% på toppen av de prisene som det opereres med der, men det driver jo hele prisbildet oppover og gjør norske hoteller enda dyrere og forventningene til hotellet blir også høyere. Vår policy er at rommene alltid skal være rimeligst når de bestilles via vår egen nettside.
Vi var tidligere vant til å betale 7-9% provisjon til reisebyråene, det var vel anvendte penger for de gjorde et godt stykke arbeid. Nettbookingsselskapene derimot, gjør ikke tilsvarende arbeid, de tar heller ikke betalingsansvaret. For at de skal være verdt 15% må de hente gjester som jeg ellers ikke kan få. Gule sider betaler vi allerede for, der kan vi ikke gi ut 15% ekstra, sier Erik Werner.
Hotellene kan reservere seg mot lenke
– Gule Sider vil gjennomgå dette produktet, men det vi ta litt tid for oss å designe den nye siden for hoteller på Gule Sider Internett. Når det gjelder påstanden om at hotellene må betale dobbelt, er vi uenig i det. Vi mener at vi ved tilbudet med direktebooking, gir et nytt tilbud til brukeren, som gjør det lettere å bestille, noe som igjen er med på å øke antall bestillinger/omsetningen til hotellene, sier markeds- og informasjonssjef Unni Strømstad i Eniro Norge AS, som eier Gule Sider. Hun presiserer at hotellene kan reservere seg mot bestillingsknappen til Booking.com.

Les hele artikkelen i HRR nr.6

About hkp