EN AV DISSE BLIR “ÅRETS KOKK 2017”

Christian Andre Pettersen, Filip August Bendi, Øyvind Bøe Dalelv, Geir Magnus Svae og Rasmus Johnsen Skoglund skal kjempe om tittelen Årets Kokk 2017. Konkurransen finner sted i Mathallen 12. september, og vinneren blir Norges nye kandidat til Bocuse d’Or; verdens vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse.

Kandidatene som skal delta i Årets kokk er valgt ut av Akademiet i Bocuse d’Or Norge, bestående av 13 av landets fremste kokker. Alle disse har selv deltatt i Bocuse d’Or-konkurransen, og blant dem er påtroppende leder av Akademiet, Bent Stiansen.

En av de viktigste oppgavene vi gjør i Bocuse d’Or Norge er å velge ut kandidater som er i stand til både å vinne Årets kokk og oppnå pallplassering i Lyon. Faglig dyktighet, trygghet og kreativitet, sammen med positive visjoner for utvikling av fag og yrke, er avgjørende for oss Bocuse-kokker, sier Bent Stiansen. – I Norge arrangeres en av verdens tøffeste uttak til Bocuse d’Or og den som vinner der har jobbet hardt for det. Vi er heldig i Norge som har så mange gode kokker å velge blant, selv om det tvinger oss til skarpe prioriteringer.

Kandidatene er vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra Norsk Gårdsand, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, en smårett med beter fra Hasle Gård i Vestfold og en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten.

Christian Andre Pettersen og Øyvind Bøe Dalelv konkurrerte begge i Årets Kokk 2015, hvor Christopher W. Davidsen vant og ble Norges representant i Bocuse d’Or, men de resterende kandidatene som er valgt ut, skal delta i konkurransen for første gang.

Vinneren av Årets Kokk 2017, skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Torino neste år. Hvilke europeiske land som går videre til den store verdensfinalen i Lyon i 2019, avgjøres her.

Årets Kokk 2017 – Kandidater

Christian Andre Pettersen (27), Kjøkkensjef Restaurant Mondo i Sandnes.

Filip August Bendi (28), Kjøkkensjef N.B. Sørensen Annen Etage i Stavanger.

Øyvind Bøe Dalelv (27), Sous chef Statholdergaarden i Oslo. 

Geir Magnus Svae (42), Konsernkjøkkensjef Bølgen & Moi AS.

Rasmus Johnsen Skoglund (27), Mat og menyansvarlig AMJ management i Bodø.

 

About hkp