EN STERK UTFORDRER TIL HOTELLFROKOSTEN

Mange av de bedre hotellene i London og andre storbyer tar nå mellom 130 og 200 kroner for en vanlig såkalt kontinental frokost. Det er ikke alle som har så veldig appetitt tidlig på dagen at de føler dette er vel anvendte penger. For den som er på ferie, gjerne med familie, kan hotellenes frokost fort gjøre et stort innhugg i reisebudsjettet.

Men overalt i større byer finnes det nå coffee-shops med et godt utvalg sandwiches, bagetter og lignende til en langt lavere pris enn hotellfrokostene. Det er merkelig at hotellene ikke tar signalet og også har et litt enklere frokostilbud.

I London finner man Starbucks, Costa og Pret a Manger nesten overalt der mye folk ferdes. Pret a Manger er en moderne britisk suksesshistorie, startet i 1986 av Julian Metcalfe og Sinclair Beecham. De fant ut at sandwichen, to brødskiver med forskjellig fyll mellom, var Storbritannias viktigste bidrag til gastronomien! De bruker kun naturlige ingredienser, uten tilsetningsstoffer og kunstige konserveringsmidler. Alt er nylaget og når produktene går ut på dato, etter noen timer i hyllene, gis de bort til hjemløse. Pret a Manger har nettopp kunngjort at de skal skape 550 nye arbeidsplasser iår.

En stor capucchino og to gode sandwicher med for eksempel ost og skinke, skotsk røkelaks eller for de mer eventyrlystne, kongereker og avocado, koster ikke mer enn ca. 40 kroner.

Les hele artikkelen i HRR nr.3.

About hkp