ENKLERE VISUMREGLER KAN GI 122 MILL. FLERE TURISTER

Enklere visumregler er viktig for å stimulere økonomisk vekst og nye arbeidsplasser i reiselivet. G20-landene kan øke antallet innkommende turister med ytterligere 122 millioner, øke omsetningen med US$ 206 milliarder og skape 5 millioner nye arbeidsplasser innen 2015 ved å forbedre visumprosedyrene, ifølge en undersøkelse foretatt av World Tourism Organization (UNWTO) og World Travel & Tourism Council (WTTC).

Foreløpige undersøksler viser at av de 656 millioner internasjonale turistene som besøkte G20-landene i 2011, var det 110 millioner som trengte visum, mens flere millioner ble avskrekket fra å reise på grunn av omkostningene, ventetiden og vanskelighetene forbundet med å få utstedt visum.

Til tross for at det er gjort store fremskritt i de siste tiårene for å gjøre det enklere å være turist, finnes det fortsatt viktige områder som kan forbedres, særlig ved å øke bruken av informasjons- og kommunikasjonsteknologi for å forbedre visumprosedyrene.
UNWTOs generalsekretær, Taleb Rifai, anmoder G20-landenes regjeringer om å gjøre visumbehandlingen enklere. Små steg for å oppnå dette kan resultere i store økonomiske gevinster, sier han.

David Scowsill, President & CEO i WTTC, sier: – Å gjøre det lettere å benytte friheten til å reise, er et enkelt steg regjeringer rundt om i verden kan ta for å oppmuntre flere turister og skape millioner av nye jobber og millarder av dollar i omsetning – alt uten å sette den nasjonale sikkerheten i fare. For første gang belyser denne rapporten omfanget av mulighetene som ligger der – det kan ikke overses.

G20-landene

Argentina

Australia

Brasil

Canada

Frankrike

India

Indonesia

Italia

Japan

Kina

Mexico

Russland

Saudi-Arabia

Syd-Afrika

Syd-Korea

Tyrkia

Tyskland

Storbritannia

USA

EU

 

About hkp