FØRSTE NORSKE TAPASMESTER

Mads André Hansen fra Strand Restaurant i Bærum, vant den første offisielle spanske tapaskonkurransen i Norge. Konkurransen ble avholdt på San Leandro Majorstuen i Oslo, med et interessert publikum tilstede.

Restau-Concept, som eier San Leandro Tapas, hadde gått sammen med Den spanske ambassade og Tourspain (Det spanske turistkontor), om å feire spansk gastronomi i Norge.

Som olivenoljeprodusent er San Leandro Tapas dypt forankret i Spania og har hovedfokus på kvalitet og autentisk mat. De ønsker å gi unge norske kokker og lærlinger en sjanse til å tolke sin forståelse av den spanske tapaskulturen. Målet med konkurransen er å forene det beste av spansk og norsk kultur ved å skape smakfulle og innovative tapas.

Juryen besto av den spanske ambassadøren i Norge, Santiago Salas Collantes, samt ledende matekspertene fra Spania og Norge.

Mads André Hansen vant med følgende tapaskombinasjon: Dillgravet laks, panert torsk med kålrotpure og røkesaus, samt confitert svineribbe, casole.

Førstepremien består bl.a. av en måneds gjesteopphold ved en av Spanias beste restauranter, inklusive reise og i ”lommepenger”.

 Foto: Vinneren av den første norske tapaskonkurransen, Mads André Hansen, mottar premien av Spanias ambassadør, Santiago Salas Collantes.

About hkp