FIRST HOTELS: KLAR FOR FORTSATT VEKST

First Hotels er foreløpig ikke så store i Norge, selv om de har flere spennende hoteller. Men i Sverige og Danmark har de tyngde, og fra 1.april blir de største hotelloperatør i København, når de overtar 12 danske Nordic Choice-hoteller.

– Vårt fremste mål for First Hotels er å øke våre markedsandeler. I Norge har vi et godt samarbeid med Thon Hotels, som er store her (og i Belgia), selv har vi nå god dekning i Sverige og Danmark. Vårt eierselskap, Flying Elephant (som eier First Hotels, eiendomsselskapet Host og utviklingsselskapet Hus), skal bygge et stort hotell på Stockholm Lufthavn Arlanda, ellers er vi interessert i både eksterne leiekontrakter og franchise, sier Helge Krogsbøl, adm.dir. i First Hotels.

– Vårt flaggskipshotell i Oslo er First Hotel Grims Grenka, der har vi investert mye penger allerede og nå skal vi investere mer. Ytterligere 12 rom skal ferdigstilles, noen av disse blir suiter, dette er viktig for balansen i hotellet. Så skal de rommene som allerede er ferdige få en oppgradering, for å perfeksjonere produktet. Grims Grenka er et helt unikt hotell og vår eier, Asmund Haare, er villig til å bruke penger på å løfte det videre. Vi har også investert mye i restauranten der og tror denne er blant de bedre i Oslo idag. First Hotel Millennium i Oslo skal også få en oppgradering. First Hotel Ambassadeur i Drammen skal renoveres, dette er et ganske stort hotell, og vi investerer for at det skal beholde sin posisjon i markedet. First Hotel Breiseth på Lillehammer skal også pusses opp. På First Hotel Atlantica i Ålesund er vi allerede igang, i tillegg vil vår gårdeier i Hamar på First Hotel Victoria og vår gårdeier i Stavanger på First Hotel Alstor, renovere begge hoteller med oppstart første halvår 2011 . Så det blir en tydelig facelift for First Hotels i hele Norge.

2011 vil i første rekke vil handle om konsolidering og oppgradering av de hotellene vi allerede har, for å gjøre First-hotellene i Norge enda bedre. Men vi er åpne for franchisekontrakter på flere steder, vi er litt kresne, så det må være produkter som passer inn i vår portefølje, det er ikke snakk om vekst for enhver pris. Særlig i Nord-Sverige vi kan tenke oss franchisetagere. Vi burde også hatt hoteller i byer som Trondheim og Tromsø, men siden vi samarbeider med Thon Hotels, er ikke Norge det landet vi er mest hissige på å ekspandere i, sier Helge Krogsbøl. 

Les hele artikkelen i HRR nr.2.

About hkp