FIRST OG NORDIC CHOICE INNGÅR STRATEGISK HOTELLSAMARBEID I DANMARK

1. april overtar First Hotels driften av de danske Nordic Choice-hotellene. Nordic Choice videreføres i Danmark som franchise-foretak.

– Vi har ikke oppnådd stordriftsfordelene vi trenger for å utvikle våre danske hoteller. Da er det naturlig å finne en løsning lik den vi nå har gjort. First Hotels har en etablert kundebase og en tilstedeværelse som gjør det mulig å ta ut synergier og løfte hotelldriften. Nordic Choice vil fortsatt være tilstede i Danmark med franchise-virksomhet, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

First Hotels har siden etableringen i 1993 utvidet virksomheten gjennom oppkjøp og nyetablering, og kjeden omfatter 46 hoteller i Skandinavia. Seks av disse ligger i Danmark, der First Hotels er blitt kåret til landets beste hotellkjede fire år på rad, senest i 2010. Samme år ble First Hotels Skt. Petri i København kåret til et av Europas beste forretningshoteller, og det beste i Norden.

– Vi har allerede en solid operasjon i Danmark, som vi nå styrker ytterligere. Dette er en avtale som begge parter er godt fornøyd med, sier Asmund Haare, eier og styreleder i First Hotels.

First – største hotelloperatør i København

Avtalen som nå inngås med Nordic Choice Hotels omfatter ialt 12 hoteller, hvorav ti er lokalisert i Stor-København. Dermed blir First Hotels den største hotelloperatøren i den danske hovedstaden.

– Vi får nå en unik tilstedeværelse i Danmark, og spesielt i København. Vi vil møte markedet med et bredt tilbud av kvalitetshoteller, og gjennom det som nå skjer vil både Nordic Choice-kundene og First-kundene få flere valgmuligheter i Danmark.

Vår størrelse vil også by på spennende karrieremuligheter med flere alternativer for medarbeiderne i Choice, fremholder administrerende direktør Helge Krogsbøl i First Hotels.

Nordic Choice gikk for alvor inn i det danske markedet i 2000 med oppkjøpet av hotellene som lå under Nordisk Hotel Group. Etter 11 års tilstedeværelse, vil Nordic Choice nå konsentrere seg om det svenske og norske markedet, som utgjør nærmere 95 prosent av selskapets omsetning.

– Vi tok først initiativ til å kjøpe First Hotels virksomhet i Danmark. Da det ikke gikk, besluttet vi å selge den operative delen av vår danske virksomhet til First Hotels. De neste årene vil vi konsentrere oss om å realisere de største og mest spektakulære hotellene i Nord-Europa i Trondheim, Stockholm, Malmö og Göteborg, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Hotellene: 

Hotell Hvor Rom
Clarion Collection Hotel Twentyseven København 200
Clarion Collection Hotel Mayfair København 106
Clarion Collection Hotel Neptun København 133
Clarion Hotel Copenhagen København 170
Comfort Hotel Atlantic Aarhus 102
Comfort Hotel Excelsior København 100
Comfort Hotel Esplanaden København 117
Comfort Hotel G København   80
Comfort Hotel Xpress København 170
Quality Hotel Høje Taastrup København 154
Quality Hotel Marina København 126
Quality Hotel Aalborg Aalborg 168

About hkp