FISKETORGET I BERGEN ÅPNET

Bergen kommune har investert over 120 millioner kroner i Bergens kanskje fremste turistattraksjon, Fisketorget. – Åpningen av Fisketorget er så langt min viktigste oppgave som ordfører, i form av at vi skal forvalte en over 700 år lang kulturarv. Fisketorget har således ikke bare stor verdi for Bergen, men det er en av Norges eldste og mest besøkte turistattraksjoner, sa ordfører i Bergen, Trude Drevland, da hun sto for den offisielle åpningen.

– Målsetningen er å skape et innovativt og dynamisk handelssentrum for sjømat både for Bergens befolkning og turister fra inn- og utland. Vi har en svært høy kvalitet på råvarene og kunnskapen hos torghandlerne er bortimot unik. Når vi i tillegg har fått samarbeidspartnere som Norsk Sjømatssenter og Bergen Reiselivslag, ser det virkelig lyst ut for fremtiden, sier torgsjef Bent Unneland.

Reiselivslaget og Turistinformasjonen på plass
I tillegg til torghandlerne, som har fått kontrakt inne i den nye Torghallen og ute på selve Fisketorget, er Bergen Reiselivslag-Turistinformasjonen i Bergen og Stiftelsen Norsk Sjømatsenter på plass som nye leietagere.
– Fisketorget ligger midt i hjertet av Bergen og vi kunne ikke fått en bedre og mer relevant plassering, sier reiselivsdirektør i Bergen, Ole Warberg. Også direktør ved Norsk Sjømatssenter, Odd Jordheim, er godt fornøyd med å være en del av den nye satsingen. – På Fisketorget skal vi formidle vår kunnskap og gi de beste opplevelsene innenfor sjømat, både til publikum, næringsliv og turister, sier Jordheim.

Skal få bergenserne tilbake
Turistene står idag for 70 prosent av omsetningen på Fisketorget. Et viktig mål med byggingen av den nye Torghallen er å få bergenserne tilbake som faste kunder.

– Den nye Torghallen er åpen året rundt. Dette gir torghandlerne en trygghet og langsiktighet i sine satsinger og gode muligheter for videre drift utenom turistsesongen. Dette, kombinert med den høye kvaliteten på råvarene som selges og den unike kompetansen torghandlerne innehar, gir oss et solid utgangspunkt for å få bergenserne tilbake som kunder, sier Bent Unneland.

Stor arbeidsplass 

Bergen kommune og Neas, som er ansvarlig for driften av Fisketorget, har satt strenge krav til torghandlerne som er tildelt leiekontrakter på Fisketorget.

– Fisketorget er en stor arbeidsplass med rundt 125 ansatte og en omsetning på i overkant av NOK 100 millioner. Det betydelige omfanget setter strenge krav til renhold, drift og vedlikehold. Fisketorget skal være et handelssentrum bergenserne skal være stolte av. Samtidig må vi være sikre på at de som ønsker å drive som torghandlere har de riktige forutsetningene for å lykkes, sier Arne Christian Landsvik i driftsselskapet Neas.

Bildetekst:

Torgsjef Bent Unneland og ordfører i Bergen, Trude Drevland, erklærer Fisketorget åpnet.

Fotograf: Thor Brødreskift

 

About hkp