– FLYING START FOR MYRKDALEN HOTEL

1 NETT Myrkdalen eksteriør 147Myrkdalen Hotel i Voss Fjellandsby åpnet i november. Det har vært en flying start, med gode skiforhold det meste av tiden. – Vi har hatt fantastisk respons på hotellet. Skisenteret har også veldig gode forhold, vi har vel mest sne av alle destinasjonene på Vestlandet, sier markedsdirektør Kaia Finne.

– Dette er trolig et av landets tøffeste hoteller, hvor designet har en tydelig, rød tråd og hvor gjestene skal kunne reise hjem og virkelig huske detaljene. Her er det ikke kastet inn fancy dekor og kunst, men hvert grep er designet for å ha en mening, sier Dag Koppervik, fungerende hotelldirektør og prosjektleder i byggeprosessen.

Her er tepper med snekrystaller som har en “swosj”-sving, som i en alpinsving. Totalt er det 112 rom, derav 13 suiter, 5 lux rom, 24 handicaprom og 52 familierom med sovesofa. Den største suiten er over 100 m2 og har 4 soverom og 2 bad. Det er totalt 8 rom som har flere enn to soverom, samt 46 med mellomdør – som kan brukes som familiesuiter. Det finnes to store konferansesaler, med en maksimal kapasitet i den største på 230 personer i kino.

Hotellet har tre restauranter og en meget tøff after ski, Pudder, utført i eik, skifer, dekorert med kuskinn. Hovedrestauranten Nuten, har egen buffetsone, som et mat-torv. Videre er det et selskapslokale og en fonduerestaurant, Nuten Fondue, på rekke og rad. Helt nord i bygget ligger familierestauranten Tunet, som har åpen kjøkkenløsning, med en stor italiensk steinovn hvor det bakes brød og pizza. På lobbyplan finnes Lobbybar Salto, med store flotte vinduer ut mot sentralplassen.

SIAS har hatt interiørdesignet, Jarmund Vigsnæs AS er arkitekter.

Bak eierselskapet, Voss Fjellandsby, står Schage Eiendom (54%), Grendahl Holding (36%) og Aurland Ressursutvikling (10%).

Målet er å utvikle Voss Fjellandsby til Nordens beste helårs familiedestinasjon, og et av landets tre største alpinsteder innen 2020.

Foto: Mikael Sund

Les hele artikkelen i HRR nr. 1

 

About hkp