FLYPRISENE INNENLANDS FALT I 1.HALVÅR

Tall fra Norges største reisebyråkjede, VIA Egencia, viser at flyprisene innenlands i Norge stadig går nedover. Det største prisfallet er på de store destinasjonene Trondheim, Stavanger og Bergen.

Tallene fra VIA Egencia baserer seg på hva kundene i gjennomsnitt faktisk har betalt i første halvår iår sammenlignet med samme periode i 2011. Tøff konkurranse om de reisende presser prisene nedover, og særlig er dette til glede for de som flyr mellom Oslo og Stavanger, Bergen eller Trondheim.

Adm. dir. Rune Feltman i VIA Egencia sier det i hovedsak skyldes to faktorer:

Delvis skyldes nedgangen konkurransen mellom SAS og Norwegian, og at SAS har blitt mer konkurransedyktige og istand til å sette ned prisene. Viktigst er imidlertid at flere og flere kjøper restriktive billetter i stedet for de dyrere fleksible billettene.

Og de reisende kan fortsatt se frem til lave flypriser. – I hvert fall på kort sikt.

Det er ingenting som tilsier at flyprisene vil øke med det første, avslutter Rune Feltman i VIA Egencia.

Flyprisindeksen 1. halvår 2012

Tur/ retur Oslo Indeks
Alle   destinasjoner 95,7   %
Trondheim 86,5   %
Stavanger 90,2   %
Bergen 91,4   %
Tromsø 98,7   %

Kommentar:

Tabellen viser prisutviklingen på en tur-retur billett i 1.halvår 2012 sammenlignet med tilsvarende periode i 2011. Prisutviklingene baserer seg på hva kundene faktisk har betalt i gjennomsnitt for en billett til den aktuelle destinasjonen uavhengig av flyselskap, billettype/klasse.

 

About hkp