FRANKRIKE FÅR EGEN KLASSE FOR TOPP LUKSUSHOTELLER

Åtte franske luksushoteller kan nå kalle seg palasshoteller. Franske myndigheter har innført en  ny klasse for å skille de aller beste fra andre 5-stjerners hoteller. Av de åtte ligger fem i Paris: Le Meurice, Hôtel Plaza Athénée, Hôtel Le Bristol og Park Hyatt Paris-Vendôme. De andre er Grand-Hotel du Cap-Ferrat i Saint-Jean-Cap-Ferrat, Cheval Blanc in Courchevel, Hotel Les Airelles i Courchevel og Hotel du Palais i Biarritz (bildet). Det ventes at også Le Royal Monceau-Raffles Paris og Shangri-La Hotel Paris kommer til å søke om å få bruke betegnelsen palass.

Palass-status tildeles for fem år. Hotellenes beliggenhet, historiske betydning, komfort, personlige service, flerspråklig personale, helse- og spa-fasiliteter tas i betraktning.

– Vi forventer større oppmerksomhet og også høyere omsetning som følge av denne utmerkelsen, sier direktør Didier Le Calvez ved Hôtel Le Bristol til Reuters.

Hôtel de Crillon, som nylig ble solgt av Starwood Capital Group og regnes som et av de flotteste hotellene i verden, søkte ikke om palass-status.

About hkp