FRANSK, KLASSISK RETT I BOCUSE D’OR-FINALEN

Bocuse d’Or utfordrer med fornyelse av en klassisk fransk rett i verdensfinalen i januar. Tallerkenretten kandidat Christian André Pettersen og de andre finalistene skal tilberede, er en chartreuse med skjell og grønnsaker. Startrekkefølgen i konkurransen er også klar og Team Norway skal i aksjon på konkurransens første dag, tirsdag 29. januar.

Chartreuse er en klassisk fransk rett og i verdensfinalen i januar skal den bestå av grønnsaker, kamskjell, blåskjell, østers og hjerteskjell. Kalvecarré og andre stykningsdeler fra kalv er hovedråvare i fatretten. Både tallerkenretten og fatretten skal serveres til konkurransens 14 dommere.

– En spennende utfordring. Vi får brynt oss på en urklassisk oppskrift, som skal presenteres i en moderne versjon for verdens mest kresne publikum. Teamet mitt og jeg er klare, sier kandidat Christian André Pettersen.

– Chartreuse er en klassisk rett i det franske kjøkken. Det er en dome, eller kake i mangel på et bedre ord, der ingrediensene legges pent i sammen i en form, som så varmebehandles og skjæres i stykker til servering. Vi skal bruke skjell og grønnsaker. Oppgaven er en god utfordring, vi må skape god balanse i smaker, tekstur og utseende med råvarer som har svært ulike utgangspunkt som koketider og smaksgrunnlag. Nå skal vi brette opp ermene og kjøre på, forteller coach Gunnar Hvarnes.

Team Norway, bestående av kandidat Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes, tok gull i Bocuse d’Or Europa i juni. Nå er teamet igjen samlet på treningskjøkkenet på Kronen Gaard Hotel i Sandnes med det mål om å komme på pallen i Lyon i januar. President for teamet er Bent Stiansen,  som også er Norges dommer under verdensfinalen i kokkekunst i Lyon 2019.

Konkurransen Bocuse d’Or er et laboratorium for verdensomspennende mat. I konkurransen skal de 24 finalistene utfordres innen kreativitet, ferdigheter og teknikker.

Foto Team Norway: Tom Haga

 

 

About hkp