FRU K SATSER NORSK

1 Thief Kari Innerå 93151I det nye hotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo, har restauranten, Fru K, allerede gjort seg bemerket. Restauranten har 100 sitteplasser, chambre séparée for opptil 16 personer og egen, utendørs helårsterrasse. Her regjerer kjøkkensjefen, Kari Innerå (bildet), hun har OL-gull med Kokkelandslaget og bakgrunn fra en rekke prestisjetunge restauranter i inn- og utland.

– Ambisjonen for Fru K er å skape et anderledes restaurantkonsept. Vi ligger i tilknytning til et hotell som har et nivå som er litt høyere enn andre hoteller, det må vi ta hensyn til. Vi har samlet et kjempeflott kjøkkenteam, teamet i restauranten er også veldig bra. Det var svært mange som var interessert i å jobbe for oss, de fleste jeg spurte takket ja. Totalt er vi 30, derav 14 kokker. Vi tenker som restaurantdrivere, vi er et eget konsept som heter Fru K, på en måte litt motstykke til hotellet. Hotellet har et internasjonalt navn, vi har et mer gammeldags, norsk navn. Vi er opptatt av mattradisjoner og råvarer, det synes jeg er fint, som et motstykke til det urbane. Jeg tror vi skal greie å skille oss ut på grunn av den kvaliteten vi leverer i alle ledd.

Menyen er norsk, med rot i det tradisjonelle, jeg vil kalle det “det nye norske kjøkken”. For meg er norsk mat tradisjon og de fantastiske råvarene vi har i Norge. I de siste ti årene har utviklingen vært enorm når det gjelder mat i Norge, jeg har selv vært med på Kokkelandslaget og fått være med på mye av denne utviklingen. Vi adopterer hele tiden mat fra andre kulturer, det er fint, men samtidig ønsker jeg å holde meg til de norske sesongvarene og støtte opp om norske bønder og fiskere. Når det er skreitid, skal det være skrei på menyen. Jeg elsker skrei og synes det er flott at skreien har fått en så sterk posisjon i norske restauranter i de senere år, sier kjøkkensjefen på Fru K, Kari Innerå.

Foto: Marcel Leliënhof

Les hele artikkelen i HRR nr.1/2013

About hkp