GENIALT HYBRID-FARTØY GIR STORSLÅTT FJORDOPPLEVELSE – NESTE ÅR KOMMER SØSTERSKIP

Med hybrid-fartøyet “Vision of The Fjords”, har reiselivsselskapet Flåm AS satt en helt ny standard både på design og teknologi for sightseeingbåter. Fartøyet er laget for å gi maksimal opplevelse for turistene, uansett vær. Det er høy komfort, store vinduer og designet er inspirert av stiformasjonene man finner i bratt fjellterreng. Båten seiler hver dag i Nærøyfjorden og har løftet kvaliteten på reiselivsproduktet betraktelig.

Nå er det bestemt at det skal bygges et søsterskip til “Vision of The Fjords“. Det nye fartøyet som får navnet “Future of The Fjords“, skal leveres fra verftet, Brødrene Aa i Hyen, i april 2018. Selv om eksteriøret og interiøret blir likt, blir det store forskjeller i maskinrommet. “Future of The Fjords” får et helelektrisk fremdriftssystem bestående av to elektriske motorer på 300 kW. The Fjords DA, som er et fellesforetak med Flåm AS og Fjord1, opplyser at nye skipet kommer til å koste NOK 144 millioner, mens “Vision of the Fjords” kostet NOK 90 millioner.

“Vision of the Fjords” er konstruert for å bringe gjester inn til hjertet av Nærøyfjorden og beskytte den dramatiske naturen hun seiler igjennom. Elektrisk fremdrift gjør reisen nesten lydløs og helt uten utslipp. Med sitt skrog-design gir “Vision of The Fjords” svært lite bølger, som kan skade den sårbare strandsonen i fjorden. Når båten kommer til de mest sårbare og spektakulære områdene, går den over på batteridrift, og holder en hastighet på 10 knop. Da er den i praksis helt stillegående.

“Vision of The Fjords” har flere daglige avganger, noe som gjør forbindelser til buss, tog og andre reiseopplevelser nesten sømløse. Dette er det eneste fartøyet som går i Nærøyfjorden hele året og gir unike gjesteopplevelser høst, vinter, vår og sommer. Turen fra Flåm til Gudvangen, gjennom det spektakulære naturområdet med nesten 1800 meter høye fjelltopper, unike fossefall og små bygder, tar ca. 1 time og 30 minutter. Avgang fra Flåm, Aurland, Undredal, Gudvangen. Dette er et område som er vurdert til et av verdens vakreste fjordlandskap og som står på UNESCOs verdensarvliste.

Les hele artikkelen i HRR nr.4.

About hkp