GLASTAD-FAMILIEN KJØPER SOLA STRAND HOTEL

  • Sola Strand Hotel skal både bli et klassisk europeisk badehotell og Norges mest unike flyplasshotell. Det er en glede å ønske Sola Strand Hotel velkommen til gruppen vår, sier administrerende direktør Endre Tarald Glastad (bildet).

I over 100 år har Sola Strand Hotel bygget opp sitt renommé som et av landets ledende retreat-hoteller. Nå har Glastad-familien kjøpt hotellet med ambisjoner om å løfte det ytterligere.

Kun 15 minutter fra Stavanger, fem minutter fra Stavanger Lufthavn, mellom Solastrandens sanddyner og med storslagen utsikt mot Atlanterhavet, ligger Glastad-familiens 8. hotell.

Det 135 roms store hotellet har konferansefasiliteter med plass til 350 gjester, spa-anlegg, restaurant, strandbar og strandlinje. Hotellet går inn i porteføljen til Glastad Holding fra 1. januar 2021, og skal driftes av Team Hotels AS. Glastad Farsund AS har en bred portefølje, og er blant annet investert i skipsfart, eiendom, finansielle tjenester og sjømat.

  • Vi har ambisjoner om å befeste Sola Strand Hotel som Rogalands ledende destinasjon både for turister og forretningsreisende. Vi skal være best på velvære, selskaper og konferanser. I en usikker situasjon for internasjonal turisme, skal vi tilby fantastiske fritidsmuligheter, sier administrerende direktør Terje Ropstad i Team Hotels.

Sola Strand Hotel er en del av De Historiske Hotel & Spisesteder.

Ellen og Axel Lund kjøpte hotellet i 1927, og det er stiftelsen etter dem som frem til nå har eid hotellet.

  • Stiftelsen selger Sola Strand Hotel til Glastad Farsund AS for å sikre at det skal få en god videreutvikling og ha en kapitalsterk eier i ryggen. Videreføring av driften skal i fremtiden bygge på dagens organisasjon, samt bidra til å videreføre Sola Strand Hotel i Ellen & Axel Lund Stiftelsens ånd, sier Leon Eide, styreleder i Ellen & Axel Lunds Stiftelse.

Midlene fra salget skal gå til opplæring og kompetansebygging innen hotell-, restaurant- og reiselivsnæringen. Stiftelsen vil delta i prosjekter som støtter forskning, nytenkning, rekruttering og opplæring, for å gjøre yrket mer attraktivt.

Glastad Holding eier nå følgende hoteller:

Hotel Klubben, Tønsberg

Hotel Caledonien, Kristiansand

Thon Hotel Kristiansand, (54%)

Farsund Resort, Farsund

Rederiet Hotel, Farsund

Sola Strand Hotel, Sola

Victoria Hotel, Stavanger

Hotel Norge, Bergen (50%)

Team Hotels har hovedkontor i Oslo og drifter følgende hoteller:

Hotel Klubben, Tønsberg,

Hotel Caledonien, Kristiansand

Farsund Resort, Farsund

Rederiet Hotel, Farsund

Sola Strand Hotel, Sola

Victoria Hotel, Stavanger

About hkp