GODE BOOKINGTALL I VINTERFERIEN

Flere av vinterdestinasjonene melder om gode bookingtall i vinterferieukene.

– Vinterferien er særdeles viktig for skidestinasjonene. Nordmenn er en stabil kundegruppe, og i tillegg er det mange utenlandske tilreisende. Det er ingen tvil om at vinter-reiselivet har størst vekstpotensial i Norge, sier NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold.

I år er vinterferien i ukene 8, 9 og 10. NHO Reiseliv har spurt medlemsbedrifter i fjellet hvordan trafikken ligger an til å bli.

Radisson Blu Beitostølen og Bergo Hotell (Oppland)

– Pr. i dag nærmer vi oss 70 prosent belegg i forkant av vinterferien på de 2.600 sengene i Beitostølen Resort-systemet, og det selges hele tiden, både på våre to hoteller Radisson Blu Beitostølen og Bergo Hotell. Leiligheter og hyttes selges også bra, opplyser PR-strateg Bjørn B. Jacobsen i DestinasjonsKirurgene, som har PR-ansvar for Beitostølen Resort.

Han sier vinterens definitive «must see» er seks gedigne snøskulpturer som nå skapes og bygges i begge alpinanleggene på Beitostølen, både i bakkene i sentrum og i alpinanlegget i Raudalen,10 minutters biltur unna.

– Fem av skulpturene vil stå klare til vinterferie-start fredag 15. februar, mens den siste og største vil kinesiske Team Harbin jobbe med hele vinterferien. Det er for at alle gjestene som kommer til Beitostølen i vinterferien, skal få anledning til å se disse verdensartistene i arbeid.

SkiStar Trysil (Hedmark)

– Hos oss regner vi vinterferie i ukene 7, 8 og 9, og bookingene ser veldig bra ut. Vi har alle uker både norske, svenske, danske, tyske, nederlandske og engelske gjester. Som sagt er det veldig bra booket, men noen siste restplasser finnes som regel om man leter på Skistar.com. Forholdene er veldig bra, og vi gleder oss til vinterferieukene, sier salgs- og markedssjef Turid Backe-Viken i SkiStar Trysil.

Destination Hemsedal (Buskerud)

– De travleste periodene i Hemsedal bookes opp veldig tidlig. Spesielt i uke 7 og 8 er det mer eller mindre fullt, men det går nok å finne enheter her fortsatt. I uke 9 har vi noe ledig, sier daglig leder Richard Taraldsen i Destination Hemsedal.

Rauland skisenter (Telemark)

– Vinterferien ser veldig bra ut, og vi har tro på rekordbesøk. Vi ligger an til cirka 10 prosent økning i beleggsprosenten i vinterferien, forteller Kristin Larsen, daglig leder i Rauland Skisenter & Vierli Eigedom.

Gaustablikk (Telemark)

– På Gausta ser vi en sterk økning i bookinger fra sist vinter, og så langt ligger veksten på 17 prosent. Det er i hovedsak det svenske markedet som øker, men også flere nordmenn legger skiferien til Gausta i år. Vi ser en trend i ønsket om gode naturopplevelser, aktiv fritid og samvær med familien. Gjestene i 2019 har søkelys på kvalitet og booker relativt tett på ankomst, forteller administrerende direktør Ane Johnsen i Gaustablikk.

 

Vinterferien 2019

Uke 8 (fra 18. til 22. februar) vinterferie i Oslo, Akershus, Aust-Agder, Finnmark, Hedmark, Sogn og Fjordane, Trøndelag, Telemark, Vest-Agder, Vestfold og Østfold.
Uke 9 (25. februar til 1. mars) vinterferie i Buskerud, Hordaland (utenom Voss og Odda), Møre og Romsdal, Oppland og Rogaland.
Uke 10 (4. til 8. mars) vinterferie i Nordland, Troms og hordalandskommunene Odda og Voss.

Kilde: Timeanddate.no

Bilde: Fem snøskulpturer står klare til vinterferiestart på Beitostølen. I løpet av den kommende uken kan besøkende se snøkunstnerne ferdigstille den sjette og største skulpturen. Foto: DestinasjonsKirurgene

About hkp