HALVPARTEN AV FERIEPENGENE BRUKES PÅ FERIE

Nordmenn mottar i disse dager 120 milliarder kroner i feriepenger. Halvparten skal brukes på ferie. Feriebudsjettet er ikke økt i takt med forbruket ellers. Gjennomsnittlig skal vi bruke cirka det samme på ferie iår som ifjor, nærmere 26.000 kroner.

Dette fremgår av undersøkelser som Respons og Ipsos MMI har utført for henholdsvis Star Tour og DNB.

Star Tour merker godt at mange har fått feriepengene allerede.
-Vi har satt inn alt vi har av ekstra personale for å kunne hjelpe alle som vil på tur. Nå og tre uker fremover er det høytrykk i reiselivsbransjen. 2012 ligger an til å bli det store reiseåret. Aldri har flere nordmenn lagt turen utenlands, opplyser kommunikasjonsdirektør i Star Tour, Lena S. Petersson.

– Folk har mer å rutte med på grunn av at boliglånsrenten har vært lav lenge nå, og vi ser at det private forbruket har gått opp. Derfor tror jeg mange vil bruke mer på ferie også, i hvert fall de som ikke har budsjett. Ellers nyter vi godt av at det er blitt billigere å være nordmann i utlandet. Vi får mer for pengene nå som kronekursen er sterk og mange andre land sliter økonomisk, sier forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl.

Det at flere har mer og rutte med og det er blitt billigere å være nordmann i utlandet forklarer kanskje langt på vei hvorfor flere iår skal reise på ferie. I Star Tours undersøkelse sier hele 53 prosent at feriepengene skal brukes til ferie mot 47 prosent for to år siden. Spesielt trønderne er ivrige etter å rømme til sol og varme. Der skal 58 prosent bruke feriepengene på reiser. Hakk i hel kommer østlendingene (56 prosent), så nordlendingene (54 prosent) og vestlendingene (54 prosent).
Av de som skal til utlandet i sommer velger de fleste Spania, deretter kommer Hellas og Tyrkia,

Slik vil nordmenn bruke årets feriepenger:
1. Reise på ferie (53 prosent)
2. Betale løpende regninger (21 prosent)
3. Spare i bank (19 prosent)
4. Pusse opp huset (14 prosent)
5. Betale ned på forbrukslån (8 prosent)
6. Kjøpe klær (7 prosent)
7. Betale ned på huslån (7 prosent)

About hkp